Mainos

Delfiinit lähtivät Särkänniemestä yöllisessä operaatiossa – Poliisi: Siirto sujui rauhallisesti

0:43

Särkänniemen delfiinit ovat lähteneet Tampereelta.

Särkänniemen delfiinejä kuljettava rahtikone on noussut ilmaan Pirkkalan lentokentältä hieman ennen aamuviittä. Kone lähti kohti Ateenaan. Asiasta kertoo Aamulehti.

Veeran, Delfin, Leevin ja Eevertin matka Ateenaan kestää noin neljä tuntia, jos lento lennetään suoraan Pirkkalasta Ateenaan.

Sisä-Suomen poliisin mukaan delfiinien siirto tamperelaisesta huvipuistosta Pirkkalan lentokentälle sujui rauhallisesti.

Komisario Petri Kollanen kertoo, että delfiinien siirtoa oli turvaamassa muutamia partioita. Kollanen vahvistaa STT:lle, että Särkänniemi pyysi poliisilta apua delfiinien siirto-operaatioon. Kollasen mukaan poliisipartiot saattoivat delfiinikuljetuksen Pirkkalan lentokentälle. 

Delfiinit kuljetettiin rekalla kentälle

Ylen, Aamulehden ja Iltalehden mukaan delfiinejä kuljettava auto lähti Särkänniemestä liikkeelle noin puoli kahden aikaan yöllä. Kuljetus tapahtui poliisisaattueessa.

Oikeutta eläimille -eläinoikeusjärjestö kirjoittaa Twitterissä, että kuljetusauto ajoi lentokoneen viereen Pirkkalan lentokentällä ja kone lähti matkaan.

Aiemmin illalla neljä suurta kuljetuslaatikkoa siirrettiin kuljetusautoon Särkänniemessä.

Delfiineille on myönnetty siirtolupa kreikkalaiseen eläintarhaan Attica Zoological Parkiin Ateenaan. Delfiinien lopullista päämäärää ei ole varmistettu.

Lastaus alkoi puolenyön aikaan

Kuljetusauton lastaus lastaus alkoi Särkänniemessä puolenyön aikaan. Paikalla olleiden eläinaktivistien ja useiden tiedotusvälineiden toimittajien mukaan suureen valkoiseen kuljetusautoon lastattiin neljä suurta kuljetuslaatikkoa, joissa on delfiinejä.

Aamulehden mukaan kuljetuslaatikko on 1,5 metriä leveä, 1,5 metriä korkea ja noin neljä metriä pitkä.

Aiemmin eilen Pirkkalan lentokentälle saapui Aamulehden mukaan rahtikone, joka saapui maahan ilman lastia Belgiasta.

Poliisi vahvisti aiemmin MTV Uutisille, että Särkänniemen delfiinit siirretään. Huvipuiston johtoa ei ole tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Eläinsuojelujärjestöt kritisoivat voimakkaasti

Eläinsuojelujärjestö Animalia kritisoi voimakkaasti Särkänniemen delfiinien siirtoa eilen. Animalian toiminnanjohtajan Mai Kivelän mukaan Särkänniemi on toiminut ala-arvoisella tavalla, ja koko sen johto on kadonnut maan alle. 

Tieto delfiinien siirrosta perustui alun perin eläinoikeusjärjestöjen saamaan vihjeeseen. 

Lisäksi Animalian aikaisemman kertoman ja Oikeutta eläimille -järjestön mukaan Attican eläinpuisto ei täytä eläinten hyvinvointivaatimuksia. Animalian mukaan puistossa on kuollut viisi delfiiniä ennenaikaisesti viiden vuoden aikana.

MTV Uutiset on seurannut delfiinien ympärillä käytyä keskustelua pitkään. Katso videot:

2:15


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja