David Coulthardilta lohduton veikkaus Valtteri Bottaksen tilanteesta: "Onkohan hänelle kerrottu"

Valtteri Bottaksen sopimus on jälleen katkolla kuluvan F1-kauden jälkeen. Alakanttiin sujunut alkukausi on entisestään voimistanut arvuutteluja Bottaksen tulevaisuudesta.

Näyttöjen antaminen jatkosopimusta varten ei ole Bottakselle uutta, sillä hän on ajanut koko Mercedes-uransa yhden vuoden pätkäsopimuksilla. Välillä sopimuksen syntyminen on venynyt varsin myöhäiseen ajankohtaan, mutta tänä vuonna Bottas haluaa tuohon muutoksen. Suomalaiskuski kommentoi sopimustilannettaan kuluvalla viikolla ja totesi, että haluaa tietää jatkostaan riittävän aikaisin.

– Elokuun tauko taitaa olla normaalisti takaraja, Bottas kommentoi F1i.comin mukaan.

Entinen F1-kuljettaja David Coulthard on heittänyt kuitenkin ilmoille ajatuksen siitä, että Bottas olisi itse asiassa jo saanut tietää jatkostaan, eikä viesti olisi myönteinen.

– Mietin vain, onkohan Bottakselle jo kerrottu, että hänen sopimustaan ei uusita, Coulthard sanoi Racingnews365.comin mukaan.

Sen tarkempia perusteluita näkemykselleen Coulthardillla ei kuitenkaan ole. Lähinnä hän viittaa omakohtaiseen kokemukseensa Bottaksen tilanteesta. Aikanaan McLarenilla ajanut kuljettaja sai väistyä, kun Juan Pablo Montoya istui hänen paikalleen vuonna 2005.

– Kun lähdin McLarenilta, minulle kerrottiin siitä edellisen vuoden kesäkuussa, joten tiesin puolentoista vuoden ajan, että he ottavat Juan Pablo Montoyan mieluummin autoonsa, Coulthard sanoo.

Ainakin näin jälkikäteen Coulthard pitää McLarenin toimintaa arvossaan. Hän sanookin Mercedeksen tehneen Bottakselle palveluksen, jos sopimuksen päättymisestä on kerrottu hyvissä ajoin.

Coulthard itse sanoo arvostaneensa McLarenin toimintaa vastaavassa tilanteessa.

– Minulla oli puolitoista vuotta aikaa löytää uusi ajopaikka. Sanoin (tallipäällikkö) Ron Dennisille: ”Kiitos rehellisyydestä, mennään eteenpäin.”

Coulthard löysikin uuden ajopaikan ja jatkoi F1-uraansa vielä vuoteen 2008 Red Bullilla.

Lue myös:

    Uusimmat