Valtteri Bottaksen miljoonamällin seuraukset näkyvät jo: Mercedes joutui luopumaan testistä, Ferrari käyttää tilanteen hyväkseen

Mercedeksen oli määrä osallistua ensi viikolla Pirellin rengastestiin Paul Ricardin radalla Ranskassa, mutta talli joutui vetäytymään testistä.

Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan huolena oli, että testiin osallistuminen olisi voinut johtaa tälle kaudelle käyttöön otetun kulukaton ylittymiseen.

Kulukatto on 145 miljoonaa dollaria. Mercedeksen budjetti on ollut viime vuosina jopa kolminkertainen kulukattoon nähden.

Kulukaton rikkomisen lisäksi Mercedestä huoletti se, että he olisivat saattaneet rikkoa 5 000 testikilometrin rajan, joka on määritetty kilpailusäännöissä.

– Yritämme päästä kulukaton alle, mikä ei ole pikkujuttu, eikä meillä ollut varaa rengastestistä aiheutuviin kuluihin. Emme olisi pystyneet lähettämään mekaanikkojamme niin pitkälle matkalle, Wolff sanoi Racefans-sivuston mukaan.

Mercedekselle aiheutui jo aiemmin ylimääräisiä kuluja, kun Valtteri Bottaksen auto vaurioitui Imolassa sattuneessa kolarissa. Mercedes kertoi kolarin maksaneen tallille yli miljoona euroa.

Mercedeksen tilalla tuleviin rengastesteihin osallistuu Ferrari.

Vaikka Ferrari on joutunut leikkaamaan kulujaan samaan tapaan kuin Mercedes, tallipäällikkö Mattia Binotto perustelee rengastestiin osallistumista sillä, että tallin päätavoite on vuodessa 2022.

– Koemme tärkeäksi sen, että autamme Pirelliä kehittämään uusia renkaita. Onneksi me emme kolaroineet Imolassa, niin meillä on Mercedestä paremmat mahdollisuudet osallistua. Hyväksyimme tarjouksen mielellämme.

Lue myös:

    Uusimmat