Mainos

Darudea sinfoniaorkesterilla: Helsingin juhlaviikot yhdistää konemusiikin ja klassisen

Miltä kuulostavat konemusiikin energia ja euforia sinfoniaorkesterin tulkitsemina? 

Helsingin juhlaviikoilla elokuussa kuultava Classical Trancelations in Concert yhdistää klassisen musiikin konsertin sekä rave-tapahtumien teknisen tuotannon ja visuaalisuuden. Musiikkitalossa Helsingin kaupunginorkesteria johtaa 20-vuotias kapellimestarilupaus Klaus Mäkelä.

Loppuunmyytyjä klassisen ja tanssimusiikin kohtaamisia on viimeisen vuoden aikana nähty mm. Lontoon Royal Albert Hallissa ja Sydneyn Oopperatalossa. Nyt ensi kertaa Suomessa koettavassa konsertissa kuullaan Lowlandin orkesterisovituksia tanssimusiikkiklassikoista. Ohjelmistossa saavat ensiesityksensä mm. versiot Daruden Sandstormista, Faithlessin Insomniasta sekä Eric Prydzin Opuksesta.

Tapahtuman taustalta löytyy joukko suomalaisia musiikkivaikuttajia. Musiikkitalossa myös esiintyvä säveltäjä-tuottaja Lowland eli Petri Alanko on julkaissut kaksi Classical Trancelations -albumia hollantilaisen tähti-DJ Armin van Buurenin Armada-levymerkille.

Pessi Levanto on elokuvasäveltäjä, pianisti ja orkesterisovitusten tekijä. Kansainvälisestikin tunnettu DJ Orkidea eli Tapio Hakanen juhlii tänä vuonna 25-vuotistaiteilijajuhlaansa.

Konsertti on samalla Suomen pitkäikäisimpiin kuuluvan tanssimusiikkiklubi Club Unityn 20-vuotisjuhla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.