Dannyn rinnalla on työskennellyt 55 vuoden ajan sama nainen – Leila kiistää vuosien suhdehuhun uutuuskirjassa

Danny:"Kuolema ei ahdista – vanheneminen on etu ja ilo" 1:12
Danny: "Kuolema ei ahdista – vanheneminen on etu ja ilo"

Laulaja Dannyn ja hänen sihteerinsä työsuhde alkoi vuosia sitten.

Legendaarinen laulaja Danny eli Ilkka Lipsanen palaa kirjailija Pirjo Kemppisen kirjoittamassa uutuuskirjassaan Tuntematon Danny (Otava) aina lapsuuteen ja uransa alkuaikoihin.

Dannyn palkkalistoilla on työskennellyt jo 55 vuoden ajan Leila Salmelainen. Kaksikon ensikohtaaminen oli aikoinaan, kun Salmelainen oli 16-vuotias. Kaksi vuotta myöhemmin reilu parikymppinen Danny palkkasi Salmelaisen yrityksensä äänettömäksi yhtiömieheksi, joka päivätyönsä ohessa pyöritti vapaa-ajallaan Dannyn fanikerhoa.

Kirjassa kerrotaan, kuinka Salmelainen ei päässyt Dannyn keikoille mukaan tiukan kurin vuoksi. Lopulta Danny kävi keskustelun Salmelaisen isän kanssa.

– Danny oli todella kohtelias. Hän lupasi isälle, että pitää minusta huolta, hakee ja tuo takaisin kotiin keikan päätyttyä. Isä antoi luvan lähteä, mutta vannotti Dannya, ettei hän laske minua muiden muusikoiden matkaan, Salmelainen kertoo kirjassa.

Salmelaisesta tuli hiljalleen Dannyn luottoihminen ja tärkeä henkilö uralle.

– Keikalla huolehdin esiintymispuvuista ja autoin häntä vaihtamaan niitä. Hiestä kostuneet puvut kuivasin iltaisin hiustenkuivaajalla. Hoidin myös kiertueiden raha-asiat. Kuljetin mukanani valtavia summia käteistä, koska siihen aikaan keikkajärjestäjät maksoivat palkkiot käteisenä. Danny haki poliisilaitokselta luvan ja hankki turvakseni kyynelkaasusumuttimen, Salmelainen muistelee kirjassa.

Kirjassa kerrotaan, kuinka Danny ja Salmelainen viettivät aikaa yhdessä päivittäin, ja heidän välillään oli toimiva kemia. Salmelainen kiistää kirjassa, että heidän välillään olisi ollut mitään romanttista.

– Suhteestamme on huhuttu aina ja tavallaan sen ymmärrän, olimmehan yhdessä viisitoista vuotta lähes joka hetki. Toisaalta ihmisten pitäisi miettiä: olisinko kestänyt katsoa vierestä Dannyn kaikki naissuhteet ja silti jäänyt, jos olisin ollut häneen rakastunut?

Salmelainen kertoo kirjassa, että hänen elämänsä suurin rakkaus on Pepe Willberg ja heillä on yhteinen lapsi Jere. Pariskunnan yhteinen lapsi syntyi vuonna 1979.

– Kun aikanaan kerroin Dannylle olevani raskaana, hän huolestui. Hän kysyi, onko se hyvä juttu, koska Pepellä oli muitakin naisia. Tiesin toki, että Pepen menojalka edelleen vipatti. Dannylla saattoi silti olla takaraivossaan muutakin kuin huoli minusta.

Salmelainen toteaa kirjassa, että hän työskentelee edelleen Dannylle ja hoitaa muun muassa kirjanpitoon liittyviä asioita.

– 55 vuoden työrupeaman jälkeenkään minulla ei ole aikomustakaan lopettaa D-tuotannossa. Jatkan töitä yhtä kauan kuin Danny.

Lue myös:

    Uusimmat