Daniel Ståhlin hylätty hirmukaari puhutti Turussa – hämmästynyt ruotsalaistähti teki protestin: "Näin videon itse"

6:23
Tulosruudun summaus Paavo Nurmi Gamesien annista 11. elokuuta.

Ruotsin kiekonheittotähti Daniel Ståhl pettyi silminnähden, kun hänen yli 70-metrinen heittonsa hylättiin Paavo Nurmi Gamesissa Turussa tiistaina. Hän kuitenkin nieli pettymyksensä nähtyään videon suorituksestaan. 

Ståhl voitti kisan tuloksella 69,23, kun hänen 70,20 metriä kantanut heittonsa hylättiin jälkikäteen. Ståhl kuuli asiasta Ylen tv-haastattelussa, ja oli selvästi pettynyt. 

Ruotsalaistähti teki tuomariston päätöksestä protestin. 

– Halusin lähinnä saada selville, miksi heittoni hylättiin. Videotuomari oli hylännyt heiton jälkikäteen, ja päätös meni täysin sääntöjen mukaan. Kun näin videon itse, huomasin, että astuin ringin reunalle. Asia oli siis selvä, Ståhl kommentoi Aftonbladetille

Ståhlille kävi vastaavanlainen tilanne Berliinin EM-kisoissa 2018, kun hänen toinen heittonsa hylättiin videokuvan perusteella jälkikäteen. 

Turussa noin 6 000 katsojan edessä käyty kisa oli Ståhlille upea kokemus. 

– Kroppani tuntui täysin tyhjältä Sollentunassa maanantaina käydyn kisan jälkeen, mutta en halunnut tulla tänne toiseen kotikaupunkiini heittämään 63-64-metristä tulosta. 

Ståhl heitti Sollentunassa tuloksen 71,37, mikä jäi vain 49 senttiä hänen ennätyksestään.

Ruotsalaisen valmentaja Vesteinn Hafsteinsson ehti jo herkutella peräkkäisinä päivinä tulleilla yli 70-metrisillä tuloksilla ennen kuin hirmukaari mitätöitiin. 

– En usko, että kukaan on tehnyt vastaavaa aiemmin. Olen sanaton. Uskomaton suoritus, herkistynyt luotsi kommentoi Aftonbladetille

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja