Kiekkojätti Daniel Ståhlin hurja heitto hylättiin – kuuli tuloksen mitätöinnistä kesken haastattelun: ”Mä en ole johtaja, mä vain heitän kiekkoa”

4:50
.Yleisurheilun superviikko käynnistyy Paavo Nurmi Gamesilla – asiantuntija kertoo, kuinka monta Suomen ennätystä on heti vaarassa rikkoutua

Ruotsin kiekkojätti Daniel Ståhl kiskaisi kovimman Suomessa heitetyn tuloksen Paavo Nurmi Gamesissa tiistaina, mutta 70,20 metriä kantanut kaari lopulta hylättiin. Voittotulokseksi jäi hänen kisansa ainoa mittakelpoinen heitto 69,23.

Ståhl kuuli huippuheittonsa hylkäyksestä vasta kisan jälkeen kesken haastattelun.

– Okei? No, 69 metriä on hyvä myös, ruotsinsuomalainen Ståhl tuumaili.

Huomasitko itse, että siinä heitossa oli jotain pielessä?

–  En tuntenut ollenkaan, että olin ringin (reunan) päällä, mutta jos he katsoivat kamerasta, että (jalka) oli siinä, niin sitten se oli. Mä en ole johtaja, mä vain heitän kiekkoa.

Ståhlin katsottiin mitä ilmeisemmin ottaneen tukea kiekkoringin reunan päältä ennen pyörähdyksiään. Säännöissä kielletty temppu voi tuoda terävyyttä kiskaisuun ja siten ylimääräisiä senttejä tulokseen.

Turussa asuvan mummonsa ja 5 519 muun katsojan edessä Paavo Nurmen stadionilla heittänyt Ståhl oli kilpaillut Ruotsissa edellisenä päivänä, mikä teki hänen rypistyksestään hektisen.

– Mä tulin eilen illalla puoli kaksi hotelliin. (Maanantain) kilpailun jälkeen menin suoraan Arlandalle ja sitten matkustin Helsingin kautta illalla Turkuun linja-autolla, Ståhl raportoi.

Ståhl ei ehtinyt jäädä Turkuun mummonsa luokse, sillä miehen kilpailukalenteri on nyt kuumimmillaan.

– Huomenna lähden takaisin Tukholmaan. Kahdet treenit kiekon kanssa, ja sitten Ruotsin mestaruuskisat on lauantaina Uppsalassa, Ståhl kertoi.

Painonsa edelliskaudesta 145 kilossa pitänyt mutta lihaksiaan entisestään kasvattanut kaksimetrinen Ståhl kertoi, että hänen penkkiennätyksensä on pysynyt samana, 210 kilogrammassa.

Ståhlin kauden päätavoite on kiskaista uusi Ruotsin ennätys. Nykyinenkin 71,86 on toki hänen nimissään. Myös maaottelussa kilpaileminen kiinnostaisi, mutta Tampereelle suunnitellun tapahtuman toteutuminen on tunnetusti viranomaisten käsissä.

– Mä vain odotan, mitä Suomen ja Ruotsin poliitikot sanovat, mutta mä haluaisin heittää kiekkoa Tampereella. Olisi kivaa, Ståhl jutteli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja