Ricciardo jäi odottelemaan Bottaksen iskua – "Löin hänet, kun piti tehdä se"

Räikkönen ohittaa Bottaksen 0:33

Ahnaasti ohituspaikkansa Belgian F1-kisassa käyttänyt Daniel Ricciardo kertoo odotelleensa, pystyykö Valtteri Bottas vastaamaan hyökkäykseen kisan loppuratkaisussa. Ei pystynyt, joten australialainen toi Red Bullin maaliin kolmantena.

Ricciardo nousi kisassa sijan kerrallaan ylöspäin, kun ensin hänen tallikaverinsa Max Verstappenin auto hyytyi jälleen kerran radalle ja myöhemmin Ferrarin Kimi Räikkönen sai kymmenen sekunnin aikarangaistuksen ajettuaan liian kovaa Verstappenin auton ollessa radan varressa.

Lopulta turva-auto kokosi letkan yhteen, ja palkintosijat ratkaistiin uusintalähdössä mies miestä vastaan. Toisin kuin Ferrarilla ja Red Bullilla, Mercedeksen pilttuussa ei ollut enää uusia ultrapehmeitä renkaita, joten Valtteri Bottas oli haavoittuvainen hyökkäyksille.

Ricciardo ja Räikkönen iskivätkin armotta hänen ohitseen. Vielä aika-ajon jälkeen epätodennäköiseltä tuntunut palkintopalli oli yhtäkkiä aussikuskin näpeissä.

– Tuntuu siltä, että joka kerta, kun saan tilaisuuden parempaan sijoitukseen, aika usein myös otan sen, Ricciardo iloitsi.

– Heti kun vetäydyin pois Valtterin imusta, jäin odottamaan vapaassa ilmassa, että aikooko hän karata minulta. Pystyin roikkumaan rinnalla ja onnistuin lyömään hänet, kun minun piti tehdä se. 

– Taas yksi palkintopalli ja lisää pokaaleita. Tykkään niistä, Ricciardo hymyili.

Jutun videon lopussa Ricciardo käy pikkutuhmaa vitsailua BBC:n toimittajan kanssa. Miten ihmeessä Kemmel-suoran imusta päädyttiin kamelinvarpaisiin?


Lue myös:

    Uusimmat