Daimlerin pienokainen uudistumassa – seuraava Smart-sukupolvi ensi vuonna

Uudet Smartit ovat tulossa markkinoille ensi vuonna. Uusi muotoilu kätkee sisäänsä yhteistyössä Renaultin kanssa kehitettyä tekniikkaa, ja lähtöhinta tulee olemaan nykyistä alhaisempi.

Fortwo-malli on konseptilleen uskollinen: kompakteihin mittoihin yhdistetään minimaaliset korinylitykset ja kolmisylinterinen takamoottori. Kokonaispituus pysyy samana eli 2,69 metrissä, ja 7,5 metrin kääntösäde varmistaa ketteryyden kaupungissa.

Kaksiovisen lisäksi markkinoille palaa myös neliovinen ja nelipaikkainen Forfour-malli. Aikaisemmasta Mitsubishin kanssa yhteistyössä tehdystä mallista poiketen uusi versio tulee perustumaan Fortwo-malliin. Kokonaispituutta sillä on 3,5 metriä. Mittoihin nähden pitkä akseliväli ja kulmiin sijoitetut pyörät mahdollistavat hyvät tilat.

Tekniikkapuolella suurin muutos on vanhasta robottivaihteistosta luopuminen. Tilalle tulee viisiportainen manuaali ja optiona uusi kaksoiskytkinvaihteisto.

Moottoreissa luovutaan dieselistä pienen kysynnän vuoksi, ja vanhaan malliin perustuva sähköversio pysyy myynnissä uuden rinnalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja