Cristiano Ronaldoa syytetään laittomasta toiminnasta EM-kisoissa

Sponsori- ja markkinointiasiantuntija Ricardo Fort kertoo X:ssä, että Portugalin Cristiano Ronaldon pitäisi saada rangaistus piilomainonnasta jalkapallon miesten EM-kisoissa.

Fort on aiemmin työskennellety Visan ja Coca-Colan sponsoripäälikkönä. Hän teki huomion sosiaalisessa mediassa kiertäneestä kuvasta, jossa on näkyvillä Cristiano Ronaldon sykkeet läpi Sloveniaa vastaan pelatun neljännesvälieräottelun ajalta.

– Tämä on Cristiano Ronaldon ja Whoopin piilomainontaa EM-kisoissa ja se on laitonta. Pelaajan sekä yhtiön tulisi saada sakkoja, Fort kirjoitti.

Ronaldon sponsorina toimii Whoop-niminen yhtiö, joka tuottaa muun muassa varusteita sykkeen mittaamiseen ja unenlaadun seuraamiseen. Whoop oli ladannut Slovenia-voiton jälkeen sosiaaliseen median kuvan Ronaldon syketasoista.

– Kun olet Cristiano Ronaldo, niin sinulla ei ole mitään pelättävää jalkapallossa. Katsokaa, kuinka CR7 pääsi flow-tilaan ja sai sykkeen alas juuri ennen ratkaisevaa hetkeä. Näemme puolivälierissä, Portugali! yhtiö kirjoitti julkaisussaan. 

Fortin mukaan on kuitenkin laitonta olla tekemisissä tällä tavoin EM-kisojen kanssa, mikäli ei ole virallinen sponsori. Tätä Whoop ei ole. 

– Ronaldo on yhtiön sijoittaja ja he käyttävän häntä selvästikin EM-kisojen yhteydessä. Tätä mainosta ei olisi olemassa ilman tapahtumaa. En ole mikään juristi, mutta on mahdollista, että on oikeudelliset perusteet, Fort kirjoitti.

Daily Mail oli tehnyt vertauksen 12 vuoden takaisiin tapahtumiin, jolloin Tanskan Nicklas Bendtner oli nostanut paitaansa ylös ja näkyville oli ilmestynyt kalsareissa ollut vedonlyöntiyhtiön logo. Bendtner sai tuolloin vuoden 2012 EM-kisoissa yli 90 000 euron sakot ja yhden ottelun pelikieltoa.

Lue myös:

    Uusimmat