Cristiano Ronaldosta tipahti nolo fakta

Vapaapotkujen laukominen on Cristiano Ronaldon lempipuuhaa. Tuore tilasto hänen onnistumisprosentistaan maajoukkueiden arvoturnauksissa kertoo kuitenkin karua kieltä siitä, miten hyvin Portugalin kapteeni tilanteita hyödyntää.

Ronaldo, 39, on tilastopalvelu Optan mukaan laukonut maajoukkueuransa aikana peräti 60 vapaapotkua arvoturnauksissa. Vain yksi niistä on kuitenkin mennyt sisään.

Maanantai-illan Slovenia-ottelussa Ronaldo yritti maalintekoa neljästä vapaapotkusta. Laukauksista kolme meni ohi kohteen ja yksi päin maalivahti Jan Oblakia.

Huolimatta siitä, että Portugalilla olisi muitakin varteenotetettavia vaihtoehtoja pallon taakse esimerkiksi Bruno Fernandesin ja Bernardo Silvan muodossa, on Ronaldo dominoinut erikoistilanteita oikeastaan minkä tahansa ampumamatkan päästä.

Slovenia-ottelun ohilaukaukset merkitsevät sitä, että Ronaldon ainoa vapaapotkumaali Portugalille arvoturnauskentillä syntyi 3–3-tasapelissä Espanjaa vastaan vuoden 2018 MM-kisoissa.

Ronaldon onnistumisprosentti on siis vain 1,7.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Vertailun vuoksi Lionel Messi on tehnyt Argentiinalle viisi maalia 53 vapaapotkusta arvoturnauskentillä.

Optan tilastojen mukaan Ronaldo on tehnyt seurajoukkuetasolla Euroopassa 31 maalia 492 yrityksestä vuodesta 2006 lähtien. Tämä tarkoittaa 6,3 prosentin onnistumista.

Messi on puolestaan tehnyt 41 maalia 456 vapaapotkusta Euroopan seurajoukkuetasolla samassa ajassa. Hän on onnistunut niissä hieman paremmalla, 9 prosentin varmuudella.

Lue myös:

    Uusimmat