Cristiano Ronaldo teki eurooppalaista jalkapallohistoriaa – rikkoi järkyttävän rajapyykin

Serie A:n Juventukseen täksi kaudeksi siirtynyt Cristiano Ronaldo on tehnyt eurooppalaista jalkapallohistoriaa. Hänestä tuli ensimmäinen 400. maalin rajapyykin ylittänyt Euroopan huippusarjoissa. 

Juventus pelasi lauantaina 1-1 tasapelin Genoan kanssa, ja Ronaldo iski joukkueensa ainoan maalin ottelussa. Tämä maali oli historiallinen, sillä hänestä tuli Euroopan huippusarjojen ensimmäinen pelaaja, joka ylittää 400 maalin rajapyykin.

Manchester Unitedissa pelatessaan Ronaldo teki 84 Valioliigamaalia. Real Madridissa maaleja syntyi 311 kappaletta. Juventuksessa portugalilaistähti on iskenyt 9 otteluun viisi maalia. 

33-vuotiaan Ronaldon suurin kilpakumppani Barcelonaa edustava Lionel Messi teki viikonloppuna uransa 390. maalin Euroopan huippusarjoissa. Argentiinalainen loukkaantui myös ottelussa, joten Ronaldolla on mahdollisuus kasvattaa eroa maalimäärissä.

31- vuotias Messi on pelannut 427 pääsarjaottelua, kun taas Ronaldo 497 ottelua. Portugalilaisen otteluihin ei lasketa kotimaan pääsarjassa pelattuja 25 ottelua, koska niiden maalimääriä ei olla otettu huomioon ennätyksessä. 

Lue myös:

    Uusimmat