Cristiano Ronaldo hurjasteli "hullua" historiaa – "Enemmän, enemmän ja enemmän!"

3:53
Cristiano Ronaldo on ollut tällä kaudella vedossa myös Mestarien liigassa. Tässä hän pelastaa täydet kolme pistettä Manchester Unitedille lisäajan viimeisellä minuutilla.

Portugalilaiskärki Cristiano Ronaldo on parantanut jalkapallomaaotteluiden hattutemppuennätystä, kun hän paukutti tuoreimman hatullisensa Luxemburgin rysään. Portugali juhli kotonaan MM-karsintaottelussa Luxemburgia vastaan tiistai-iltana 5–0-voittoa.

Ronaldo löi vahvat alkutahdit ampumalla joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia rangaistuspotkuista kahdeksannella ja kolmannellatoista minuutilla.

Bruno Fernandes ja Joao Palhinha iskivät sen jälkeen osuman mieheen, ja Ronaldo osui vielä 87. minuutilla hallitulla puskulla Ruben Nevesin keskityksestä.

Hattutemppu oli Ronaldolle maaotteluissa kymmenes. Hän kohenteli omaa aiempaa ennätystään ja vankisti asemaansa tilaston ykkösenä.

Portugalailaistähden seurajoukkue Manchester United otsikoi saavutuksen Ronaldon "uutena hulluna ennätyksenä".

Ronaldo on nyt tehnyt urallaan Portugalin maajoukkueessa kaikkiaan 115 maalia, kun maaotteluita hänellä on koossa 182.

"Emme ole koskaan kylläisiä"

Portugali taistelee suorasta MM-kisapaikasta Euroopan MM-karsintalohko A:ssa. Se on 16 pisteellään lohkokakkosena, pisteen perässä ottelun enemmän pelannutta Serbiaa. Lohkokolmonen Luxemburg on Portugalia 10 pinnaa perässä, eikä voi tavoittaa enää Portugalia kahdessa jäljellä olevassa ottelussaan. 

Lohkoykkönen selviytyy suoraan MM-kisoihin, lohkokakkonen menee jatkokarsintoihin. 

– Uusi voitto, uusi askel kohti tavoitettamme, uusi historiallinen ilta väreissämme! Kaikesta tulee helpompaa, kun pelaamme kotona ja yleisön edessä, joka tukee meitä ensimmäisestä minuutista viimeiseen, Ronaldo hehkutti Luxemburg-voiton jälkeen sosiaalisessa mediassa.

– Olen luvannut, että haluan aina enemmän, enemmän ja enemmän! Se on minun dna:ssani ja meidän dna:ssamme. Emme ole koskaan kylläisiä, emme koskaan laske käsiämme alas, ja tulemme aina taistelemaan kaikesta, mitä voimme saavuttaa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja