Coulthard: Lewisin suosio laskussa

Monacossa kisan jälkeisillä lausunnoillaan kohahduttanutta McLaren-kuski Lewis Hamiltonia ei olisi syytä tuomita turhan ankarasti, kommentoi ex-formulakuski David Coulthard.

Hamilton epäili kisan jälkeen antamissaan kommenteissa tuomariston kohtelevan häntä kaltoin ihonvärinsä vuoksi. Coulthard ymmärtää pettymyksen puuskassa lipsahduksia joskus sattuvan.

- Lewisin antamat kommentit eivät tietenkään olleet yksityisluontoisia. Ne annettiin julkisella foorumilla, joten niitä ei voi jättää noteeraamatta. Mielestäni häntä ei kuitenkaan pitäisi parjata siitä, että hän kertoi omat mielipiteensä, kommentoi Coulthard The Daily Telegraph -sanomalehden kolumnissaan.

- Kyllä, Lewis teki virheen. Hän tietää menneensä liian pitkälle, ainakin mitä tulee hänen Ali G -kommenttiinsa. Se edusti huonoa makua, mitä hän sitten myöhemmin pyysikin anteeksi. Ei hän tarkoittanut sitä vakavasti otettavaksi, jatkoi Coulthard.

Pahempana erheenä Coulthard pitää Hamiltonin Ferrari-tallin Felipe Massasta ja Williams-tallin Pastor Maldonadosta kisan jälkeen antamaa lausuntoa, jossa brittikuski lyttäsi kanssakilpailijansa naurettavina.

- On vaikeampaa antaa anteeksi Lewisin kilpakumppaneistaan sanomia kommentteja. Näin julkisella tavalla annetun kritiikin jälkeen hänen suosionsa kollegoidensa keskuudessa tulee väistämättäkin laskemaan, sanoi Coulthard.

Lue myös:

    Uusimmat