Mainos

Costa Concordia pystyssä – "italialaiset näyttivät koko maailmalle"

Luksusristeilijä Costa Concordia on saatu nostettua Italiassa pystyyn 19 tuntia kestäneen operaation jälkeen. Veden alla 20 kuukautta ollut laivan kylki paljastui pahoin vaurioituneeksi.

Laivojen torvet soivat ja ihmiset hurrasivat Giglion saaren satamassa, kun operaation onnistuminen varmistui.

Asiantuntijoiden mukaan lähes 300-metrinen hylky vaatii vielä mittavat korjaukset ennen kuin se voidaan hinata romutettavaksi aikaisintaan joskus ensi keväänä.

– Olen helpottunut. Tämä oli melkoista vuoristorataa, nostoa johtanut eteläafrikkalainen Nick Sloane kommentoi odotettua pidemmäksi venynyttä urakkaa.

Risteilijä ajoi karille tammikuussa 2012 ja on siitä lähtien maannut osin uponneena rantakivikossa Giglion rannassa. Turmassa kuoli 32 ihmistä.

Kaksi uhreista on edelleen kateissa, ja etsintöjä heidän ruumiidensa löytämiseksi jatketaan.

Italialaiset puhdistavat mainettaan

Toimittaja Jenni Meronen kertoi Roomasta, että Costa Concordian nosto-operaatiossa oli kyse myös italialaisten kunniasta.

– Täällä on seurattu erittäin tarkkaan tätä nosto-operaatiota, koska tämä on italialaisille tilaisuus puhdistaa maineensa. Tähän astihan Costa Concordia on ollut kuuluisa tästä pelkurikapteenista, joka hylkäsi laivansa, mutta nyt italialaiset näyttävät koko maailmalle, että he pystyvät tällaiseen isoon ja monimutkaiseen insinöörioperaatioon, sanoi Meronen aamulla Radio Novan Enbuske Linnanahde Crewn haastattelussa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.