Columbinesta elokuvateatteriin ja supermarketiin: Coloradon joukkoammuskelujen määrä reilun 20 vuoden aikana on yksi maailman synkimmistä, tämä kooste ei herkimmille

Coloradon osavaltiolla on synkkä historia joukkoammuskeluissa – useita vakavia ampumarikoksia kahden vuosikymmenen aikana 2:16
Katso CNN:n kooste Coloradon joukkoampumisista.

Coloradon osavaltiossa on tapahtunut kuusi merkittävää joukkoammuskelua reilun 20 vuoden aikana.

Maanantain ampumiset supermarketissa Coloradon Boulderissa on jatkumoa osavaltion vakaville ampuma-aserikoksille. 

Coloradossa on reilun 20 vuoden aikana tapahtunut kuusi merkittävää ammuskelua. Uutiskanava CNN on tehnyt koosteen, joka käy läpi lähivuosikymmenten tragedioita. Koosteen voi katsoa ylhäältä. 

Osavaltion tunnetuin joukkoampuminen on vuoden 1999 Columbinen kouluammuskelu, jossa kaksi teinipoikaa surmasivat 12 oppilasta ja yhden opettajan. 

Ammuskelu tapahtui digitalisoitumisen kynnyksellä, ja tieto siitä levisi internetin kautta ympäri maailman. Sen jälkeen Yhdysvalloissa ollaan puhuttu “Columbine sukupolvesta”, sillä tapahtuma on jälkeenpäin toiminut sytykkeenä muille kouluampumisille. Dokumentintekijä Michael Moore teki tapahtumista Oscarin voittaneen dokumentin “Bowling for Columbine”, joka nähtiin myös Suomessa.

Toinen Suomessa laajasti uutistoitu joukkoampuminen tapahtui vuonna 2012 Coloradon Aurorassa.

Silloin aseistautunut 24-vuotias mies tunkeutui elokuvateatteriin ja surmasi 12 henkilöä. Ampuja suorittaa tällä hetkellä elinkautista vankeustuomiota. 

Vuonna 2015 vakava ammuskelu tapahtui aborttiklinikan edessä. Muut vuosikymmenen ampumiset tapahtuivat asuin- ja koulualueilla.

Maanantain ammuskelu on jälleen herättänyt Yhdysvalloissa kiivaan keskustelun ampuma-aserajoituksista. Presidentti  Joe Biden on vaatinut rynnäkköaseiden kieltämisen kongressilta. 

Lue myös:

    Uusimmat