Coldplay esitti koskettavan kappaleen edesmenneen Taylor Hawkinsin muistolle – näin Foo Fighters -rumpalia muistellaan: "Nähdään toisella puolen"

Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkins on kuollut konserttikiertueella Etelä-Amerikassa 0:45
Katso, miten bändi on kommentoinut poismenoa kesken keikkakiertueen.

Foo Fightersin pitkäaikaisen rumpalin, Taylor Hawkinsin, kuolema on otettu vastaan suurena järkytyksenä niin fanien kuin kollegoidenkin keskuudessa. 

Musiikkimaailma järkyttyi varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa, kun moninkertaisesti palkittu ja maailman suurimpiin kuuluva rockyhtye Foo Fighters ilmoitti pitkäaikaisen rumpalinsa kuolemasta

Legendaariseksi rumpaliksi tituleerattu Taylor Hawkins oli kuollessaan vain 50-vuotias. 

Tieto rockmuusikon kuolemasta kerrotaan tavoittaneen Meksikossa perjantai-iltana paikallista aikaa keikkailleen brittiläisen Coldplay-yhtyeen, joka omisti kappaleensa edesmenneen rumpalin muistolle. 

Yhtye soitti "upealle miehelle" koskettavan kappaleen Everglow.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Maailmankuulu Miley Cyrus puolestaan jakoi Instagramin Tarinat -osiossa kuvan levästi rumpujen takana istuvasta Hawkinsista.

– Tulen muistamaan sinut aina tällaisena, Cyrus kommentoi viitaten hymyilevään Hawkinsiin.

Etelä-Amerikassa kiertueella oleva Cyrus kertoo omistavansa lauantai-iltaisen keikan Brasiliassa Taylor Hawkinsille.

Rumpalin poismeno järkyttää laajalti

Suru-uutinen onkin otettu vastaan niin fanien kuin muusikoidenkin keskuudessa raskaasti mutta myös epäuskoisin ajatuksin. 

Sosiaalinen media on täyttynyt tuhansista ja taas tuhansista suruvalitteluista tekstin, videoiden ja kuvien kera. 

– Emme voi uskoa uutista Taylor Hawkinsista, kanadalainen Nickelback-yhtye kirjoittaa Twitterissä.

– Mitä syvimmät osanottomme hänen perheelleen, bändikavereilleen, tiimilleen, ystävilleen ja kaikille, joita hänen luomansa musiikki muun muassa Foo Fightersissa ja Alanis Morissettessa on koskettanut. Tämä on niin uskomattoman surullista, Nickelback jatkaa kirjoitustaan.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Uutinen Hawkinsin kuolemasta keräsi osanottoja ympäri maailman.

Black Sabbathin keulakuva, laulaja Ozzy Osbourne kommentoi rumpalilegendan poismenoa pian yhtyeen julkaiseman suru-uutisen jälkeen.

– Taylor Hawkins oli todella hieno ihminen ja ällistyttävä muusikko. Ajatukseni, rakkauteni ja osanottoni kuuluvat hänen vaimolleen, lapsilleen, perheelleen, bändikavereilleen ja faneilleen. 

– Nähdään toisella puolen, Osbourne kirjoitti tviitissään. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Yhdysvaltalaisen Rage Against the Machine -yhtyeen keulakuva ja kitaristi Tom Morello jakoi Twitter-tilillään kuvan, jossa esiintyy myös Hawkins. 

– Jumala siunatkoon sinua Taylor Hawkins. Rakastan energiaasi ja pysäyttämätöntä rockvoimaasi. Lepää rauhassa, ystäväni, Morello kirjoitti kuvan yhteyteen. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Tällainen muusikko Taylor Hawkins oli

Vuodesta 1997 Foo Fightersissa soittanut Hawkins tunnettiin erityisesti karismastaan lavalla ja soittotyylistään, johon hän oli kertonut saaneensa vaikutteita Phil Collinsin ja QueeninRoger Taylorin kaltaisilta legendoilta.

Ennen Foo Fightersiin liittymistään Hawkins soitti rumpuja kanadalaisartisti Alanis Morissetten kiertueilla. Foo Fightersiin hänet otti yhtyeen nokkamies Dave Grohl, joka tunnettiin ennen grungeyhtye Nirvanan rumpalina. Nirvanan tarina päättyi solisti Kurt Cobainin kuolemaan.

Grohl kuvaili viime vuonna 95.5 KLOS -radiokanavalla ensitapaamistaan Hawkinsin kanssa.

– Olin että "vau, olet joko kaksoseni tai voimaeläimeni tai paras kaverini!". Heti ensimmäisten kymmenen sekunnin aikana, kun tapasin hänet, hän kertoi.

Hawkinsilla oli suuri vaikutus siihen, miltä maailman suosituimpiin rockyhtyeisiin lukeutuva Foo Fighters kuulosti. Grohl kehui bändikaveriaan Anderson Cooperin 60 minutes -haastattelussa vuonna 2014 seuraavasti:

– Kun bändissä on Taylor Hawkinsin kaltainen rumpali, en välttämättä ikävöi rumpalina olemista, Grohl totesi viitaten omiin rumpaliaikoihinsa.

– Hän on maailman mahtavin rumpali. Hän on teknisesti minua lahjakkaampi rumpali, Foo Fighters -laulaja kiteytti. 

Hawkins ei ansioitunut vain rumpujen soitossa, vaan energisestä lavaesiintymisestä tunnettu muusikko laittoi toisinaan yhtyeen keikalla myös laulaen. 

Kuolinuutisen jälkeen moni fani onkin jakanut otoksia Hawkinsista laulamassa tämän suosikkiyhtyeen Queenin Somebody to Love -kappaletta.

Hawkins menehtyi kesken kiertueen Etelä-Amerikassa

Foo Fightersin suunnittelema 25-vuotisjuhlakiertue peruuntui pandemian vuoksi vuodelta 2020, mutta viime vuonna yhtye juhlisti 26-vuotista taivaltaan kiertueella.

Aiemmin tänä vuonna ensi-iltansa sai Studio 666 -kauhuelokuva.

Foo Fightersin oli määrä esiintyä perjantain ja lauantain välisenä yönä paikallista aikaa Kolumbian pääkaupungissa Bogotassa Estereo Picnic -festivaalilla.

Tämä yhtyeen esiintyminen ei kuitenkaan toteudu traagisten uutisten jälkeen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Suru-uutinen ilmoitettiin myös festivaaliyleisölle

Hawkinsin kuolemasta kerrottiin BBC:n mukaan festivaaliyleisölle. Festivaalin järjestäjät olivat nousseet lavalle ja kertoivat, että heillä on surullisia uutisia kerrottavanaan.

– Sitten suurille näytöille ilmestyi viesti, jossa kerrottiin Taylorin kuolleen. Kaikki olivat hiljaa. Muutamalla lavalla alettiin soittaa Foo Fightersin My Hero -kappaletta, BBC:lle muistellaan tilannetta.

– Lavalle, jossa Foo Fightersin oli määrä esiintyä, tuotiin kynttilöitä. Monet itkivät.

Myös Bogotan Yhdysvaltain suurlähetystö on ilmaissut suruvalittelut Hawkinsin perheelle. 

Kuolinsyy ei ole tiedossa

Kolumbiassa hotellihuoneesta kuolleena löydetyn miehen kuolinsyy ei ole toistaiseksi tiedossa. 

Hawkins otti yliannostuksen heroiinia Lontoossa 2001, kertoo BBC. Tuolloin mies oli kaksi viikkoa koomassa. 

Vuonna 2018 Hawkins sanoi haastattelussa, että vuosituhannen alun yliannostus oli "todellinen käännekohta" hänen elämässään. 

Erikoishaastattelussa Foo Fighters 7:18
Katso muutaman vuoden takainen Huomenta Suomen haastattelu: Erikoishaastattelussa Foo Fightersin Taylor Hawkins ja Dave Grohl

Lue myös:

    Uusimmat