CNN: Sri Lanka blokkasi jälleen somea karskilla kädellä – Facebook, Snapchat ja Whatsapp estettiin

Sri Lankassa viikonloppuna tapahtuneet levottomuudet johtivat sosiaalisen median palveluiden estämiseen. Maan hallinnon  mukaan iskut lähtivät facebook -kirjoittelusta. Vielä ei osata arvioida, kauanko palveluiden esto kestää, uutisoi CNN.

Sri Lankalla estettiin maanantaina Facebook ja sen mobiiliviestialusta WhatsApp. Myös suosittu viestintäsovellus Viber estettiin, Sri Lankan hallinnosta kerrotaan.

Viikonloppuna käynnistyneet mellakat levisivät myös lähikaupunkeihin. Väkivaltaisuuksien jälkeen Sri Lankan islamilaisten uskonoppineiden neuvosto kehotti muslimeja välttämään tarpeettomia julkaisuja sosiaalisessa mediassa.

Julkaisualustat suljettiin, etteivät ”levottomuudet lisääntyisi vihapuheiden ja väärän tiedon levittämisen takia”, maan valtioneuvoston tiedotusosaston pääjohtaja Nalaka Kaluwewa kertoi CNN: lle.

Kaluwewa lisäsi, että Googlen videoalustalle, YouTubelle, asetettiin myös rajoituksia.

Kaluwewa sanoi, ettei kieltoa asetettu ”yhden yksittäisen tapahtuman takia", vaan yleisen turvallisuustilanteen takia.

Osassa maata on määrätty ulkonaliikkumiskielto.

Sri Lankan suurin matkaviestinverkko, Dialog Axiata, twiittasi, että se oli määrätty rajoittamaan Instagramia, Snapchatia ja videopuheluohjelma IMO:a.

Twitter, jolla on suhteellisen pieni käyttäjäkanta Sri Lankassa, on vapautettu rajoituksista.

Facebookin tiedottaja ei kommentoinut erityisesti kieltoa, mutta sanoi, että yritys on edelleen sitoutunut auttamaan ihmisiä "pitämään yhteyttä vaikeina aikoina".

– Palveluissamme ei ole paikkaa vihamielisille, väkivaltaisille tai äärimmäisille sisällöille, ja ryhdymme kaikkiin toimiin, poistaaksemme sisältöä, joka rikkoo käytäntöjämme, lisäsi tiedottaja.

Google ei vastannut kommenttipyyntöön.

Some-katko myös pääsiäisen iskujen jälkeen

Sri Lanka kielsi useita sosiaalisen median palveluita heti pääsiäispäivänä tapahtuneiden pommitusten jälkeen. Kielto kesti yli viikon ennen kuin se peruutettiin 30. huhtikuuta.

Sri Lankassa arvosteltiin laajasti päätöstä estää sosiaalisen median palveluita. 

Kaluwewa kuvaili maanantaista uutta kieltoa "väliaikaiseksi", mutta sanoi, että hallitus ei ollut vielä päättänyt, kuinka kauan se kestää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja