Suomalaissotilas Arrow 22 -harjoituksessa CNN:lle: "Jos Venäjä hyökkäisi tänne, he saisivat potkun persuksille"

CNN:n toimittaja vieraili Arrow 22 -sotaharjoituksessa –isossa roolissa myös Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys 2:50
Katso videolta: CNN:n toimittaja vieraili Arrow 22 -sotaharjoituksessa –isossa roolissa myös Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys

Suomessa Niinisalossa ja Säkylässä järjestettävä Arrow 22 -sotaharjoitus on herättänyt huomiota kansainvälisestikin. Katso yllä olevalta videolta, miten yhdysvaltalainen CNN esittelee harjoituksen Suomessa vallitsevan Nato-keskustelun keskellä. 

Samalla, kun Venäjän hyökkäyssota on kohdistanut koko maailman katseet Ukrainaan, myös Suomi ja Ruotsi ovat saaneet valtavasti palstatilaa kansainvälisissä medioissa. 

Suomi ei ole vain maailman onnellisin maa, vaan mahdollisesti tulevaisuudessa myös Naton jäsen. 

Euroopassa ja Yhdysvalloissa Suomen Nato-keskustelua ja mahdollisen jäsenhakemuksen jättämiseen liittyvää prosessia on seurattu tarkkaan.

Samalla, kun maailma odottaa Suomen ja Ruotsin Nato-päätöstä, myös kansainvälinen sotaharjoitus Niinisalossa ja Säkylässä on saanut osakseen ennennäkemätöntä huomiota. 

Harjoituksissa on vieraillut kotimaisen median lisäksi myös toimittajia rapakon takaa, muun muassa CNN:stä. 

Yhdysvaltalainen uutispalvelu julkaisi tänään perjantaina videoverkostossaan videon toimittajan visiitistä.

Videolla Arrow 22 -harjoitukseen osallistuva suomalaissotilas kommentoi Venäjän teoreettista hyökkäystä Suomeen.

– Se ei vaikuta loogiselta. Heillä on jo joukkoja Ukrainassa. Jos he sitten päättäisivät hyökätä tänne, niin he saisivat potkun persuksille, lohkaisee Arrow 22 -harjoitukseen osallistuva Jaakko Inkinen CNN:lle.

Video on otsikoitu Suomi: Sotilaallinen valmistautuminen Venäjän uhkaan. Otsikko itsessään voi antaa ymmärtää, että kansainvälinen Arrow 22 -sotaharjoitus olisi järjestetty nimenomaan Venäjän aloittaman sodan takia. 

Korostettakoon, että näin ei kuitenkaan ole, sillä kyseessä on Maavoimien toimintasuunnitelman mukainen vuosittain järjestettävä kansallinen harjoitus. Arrow 22 -harjoitus on ollut tiedossa jo pitkään ennen kuin Venäjä hyökkäsi naapurimaahansa Ukrainaan. 

Millaisena CNN kuvailee Arrow 22 -sotaharjoitusta? Katso jutun alussa oleva video!

Sotaharjoitukseen osallistuu tuhansia viidestä maasta

Arrow 22 -sotaharjoitus käynnistyi maanantaina Niinisalossa ja Säkylässä. Puolustusvoimien 12 päivää kestävään harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 3 400 henkilöä.

Joukkoja on mukana Suomen lisäksi Isosta-Britanniasta, Latviasta, Yhdysvalloista ja Virosta. Iso-Britannia panostaa harjoitukseen myös tuomalla omaa raskasta kalustoaan.

Panssariprikaatin komentaja, eversti Rainer Kuosmanen kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa harjoituksen aloituspäivänä, että kyseessä on vallitsevasta maailman turvallisuuspoliittisesta tilanteesta huolimatta tyypillinen harjoitus.

Maajoukkojen mekanisoitu Arrow 22 -harjoitus käyntiin Niinisalossa – MTV paikalla 4:56
Maajoukkojen mekanisoitu Arrow 22 -sotaharjoitus käynnistyi Niinisalossa – MTV paikalla

Lue myös:

    Uusimmat