4 isoa tai 8 pientä leipää
- 3 kanan rintafileetä
- 1 rkl sitruunamehua (Limmi)
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- suolaa & mustapippuria
- maissiöljyä tai muuta vaaleaa paistamisöljyä
- 4 viipaletta pekonia
- iso tuore maalaisleipä / kestileipä
- punasipulirenkaita
- tomaattiviipaleita
- keräsalaattia tai tammenlehväsalaattia
- luumuchutneyta, ketsuppia & majoneesia
Marinoi ensin kanat. Purista sitruunamehu rintafileiden päälle ja mausta suolalla. Anna maustua noin15 minuuttia. Paista sillä välin pekonit rapeaksi: Asettele pekonit leivinpaperin päälle ja paista kuumassa 250-asteisessa uunissa grillivastukset päällä noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita. Nosta ulos uunista jäähtymään. Pekonin pitäisi olla rapsakka siinä vaiheessa kun niitä pystyy käsittelemään käsin. Nosta lautaselle odottamaan, mutta säästä leivinpaperi kanoille. Sekoita lautasella vehnäjauhot, pari rouhaisua mustapippuria sekä paprikajauhe käyttäen haarukkaa. Kuivaa marinoidut kanafileet paperilla ja paina yksitellen vehnäjauhoihin, niin että pinta peittyy jauhoista. Ripottele pois ylimääräinen kuorrute.
Kuumenna öljy pannussa kuumaksi ja paista kanafileet oikein ruskeiksi ja nosta leivinpaperille. Kypsennä kana uunissa miedolla lämmöllä 160-asteessa noin 15 minuuttia. Kypsän kanafileen tunnistaa kun tökkää lihaan terävällä tikulla ja sisältä tihkuva neste on kirkasta eikä esimerkiksi vaaleanpunaista. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneet leivät varovasti n. ½ cm viipaleiksi.
Leikkaa maalaisleipä keskeltä kahtia ja puolikkaat n. 1 ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Jos haluat tehdä isoja poniklubeja, niin jätä leivän halkaiseminen väliin ja saat liki pikkupatongin pituisia megamuhkeita herkkuleipiä!
Paahda leipä uunissa tai paahtimessa. Levitä leivän päälle luumuchutneyta, laita chutneyn päälle salaatinlehti sekä tomaattiviipale ja asettele kanan rintafileeviipaleita koko leivän pituudelta. Kanojen päälle tulee pekoni ja kanteen majoneesia sekä ketsuppiraita. Paina kannet leipien päälle ja tarjoile tai pakkaa eväiksi retkelle.
Resepti: Meri-Tuuli Lindström
Uusimmat
-
19:25
TPS-hyökkääjä sikaili itsensä suihkuun – Tappara myrskyää Nokia Arenassa
-
19:23
Bensan riittämisestä pääsiäisen yli huolta – "Katsotaan, kuinka kauan tulee"
-
19:21
Haagin tuomioistuin: Israelin on varmistettava humanitaarisen avun pääsy Gazaan
-
19:00
HIFK:lla räväkkä alku Lahdessa – Marleau hiljensi Isku Areenan, Leo Komarov sai jo lämpöä
-
18:58
Jere testasi hitiksi nousseen sitruunakikan – lopputulos yllätti: "Mitä ihmettä?"
-
18:56
Venäjän sotilaskone on pudonnut mereen Krimin rannikolla
-
18:47
Alma Median mainosmyynnin muutosneuvottelut päättyivät
-
18:45
Michael Jacksonin lapset tekivät harvinaisen, julkisen näyttäytymisen punaisella matolla
-
18:32
Valioliiga-tähden uhkapeliskandaalissa käänne – uusia syytteitä
-
18:24
Ei kannata ohitella! Poliisi pamauttaa luvun: Näin moni on jo menettänyt korttinsa tänä pääsiäisenä
-
18:13
Kryptoyrittäjälle tuntuva vankeustuomio – huijasi jopa miljardeja
-
18:00
Yllättävä näky Lahdessa: HIFK:n teholuutija ilmestyikin paikalle
-
17:48
MM-kultaleijonalta suoraa puhetta pettymyksen keskellä – "Jos jään tänne..."
-
17:32
MTV seuraa: Pääsiäisen menoliikenne vilkkaimmillaan tänään – pääväylillä liikenne on sujuvaa
-
17:30
Parasta pääsiäislammasta! Vältä moka pakastetun lihan kanssa: "Muuten voi tulla kuivaa lihaa"
-
17:30
Glee-tähti Lea Michele odottaa toista lastaan – upeat raskauskuvat julki
-
17:11
Muslimien joukkotuhoamiskirjoituksesta syytteessä oleva Teemu Keskisarjan vieraana eduskunnassa
-
17:10
Venäjä: Meillä on todisteita, että terrori-iskun tekijöillä on yhteyksiä Ukrainaan
-
17:00
Pääsiäisen viettoon lähtijä, tankkaa täällä – bensan hinta torstaina kahden euron molemmin puolin
-
16:42
Olkiluodon kolmosreaktorin vuosihuolto venyy entisestään
-
Lataa lisää