Clintonin rakastajatar Monica Lewinsky rikkoi vihdoin hiljaisuuden

Valkoisen talon entinen harjoittelija, presidentti Bill Clintonin rakastajatar Monica Lewinsky on avannut sanaisen arkkunsa kymmenen vuoden hiljaisuuden jälkeen.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonin rakastajattarena otsikoihin noussut Monica Lewinsky on avautunut menneisyydestään Vanity Fair -lehden haastattelussa.

Valkoisessa talossa harjoittelijana oleella Lewinskyllä oli seksuaalinen suhde presidentti Clintonin kanssa vuosina 1995-1997. Salasuhde paljastui vuonna 1998 ja sitä käsiteltiin niin medioissa kuin oikeussaleissa pitkään.

Tuoreen haastattelun avulla Lewinsky haluaa selventää menneisyyden tapahtumia. Lewinsky rohkaistui puhumaan nöyryytyksestään, koska hän haluaa auttaa muita internetnöyryytyksen kohteeksi joutuneita.

Lewinsky oli kuullut  nuoresta, joka oli tehnyt itsemurhan nöyryytyksen jälkeen. Myös Lewinsky kuvailee, että hänellä oli ollut itsemurha-ajatuksia. Suhdetta hän kertoo katuvansa paljon.

– Minä kadun hyvin syvästi sitä, mitä minun ja presidentti Clintonin välillä tapahtui. Antaa kun toistan: minä, kadun, paljon, tapahtunutta. Nyt on aika polttaa baskeri ja haudata sininen mekko.

Sinisellä mekolla Lewinsky viittaa asuun, joka hänellä oli yllään tavatessaan presidenttiä. 40-vuotias Lewinsky myös kertoo kieltäytyneensä aikoinaan 10 miljoonan dollarin summasta, jolla hänet yritettiin maksaa hiljaiseksi.

– Minusta se ei vain ollut oikea tapa toimia. Suhteemme syntyi yhteisymmärryksessä ja minusta tehtiin syntipukki vasta jälkeenpäin, kun presidentin asemaa haluttiin suojella.

Lue myös:

    Uusimmat