Mainos

Clinton puhui Vietnamin sodasta

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on aloittanut Vietnamin-matkansa virallisen osuuden.

Vietnamin televisiossa välitetyssä puheessaan Clinton muisti sekä amerikkalaisia että vietnamilaisia kaatuneita. Vietnamin sodassa kuoli lähes 60 000 amerikkalaissotilasta ja kolme miljoonaa vietnamilaista. Aiemmin Clinton ei vastannut toimittajien kysyessä, aikooko Yhdysvallat pyytää anteeksi sodan aikaisia toimiaan. Etukäteen arveltiin, että varsinaista anteeksipyyntöä ei tule.

Bill Clinton

Clinton tapasi aamulla Vietnamin presidentin Tran Duc Luongin Hanoissa. Myöhemmin päivällä Clinton tapasi myös pääministeri Phan Van Khain ja piti sen jälkeen Hanoin yliopistossa suorana televisioidun puheensa.

Clinton on ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka vierailee Vietnamissa sodan päättymisen eli vuoden 1975 jälkeen. Clinton on vierailullaan saanut innostuneen vastaanoton.

Clinton saapui Hanoihin myöhään eilen. Varsinainen vastaanottoseremonia järjestettiin tänään presidentinpalatsissa, minkä jälkeen Clinton siirtyi keskustelemaan Luongin kanssa. Clinton kertoi olevansa erittäin liikuttunut siitä, miten hänet on otettu vastaan Vietnamissa. Hän uskoi tämän olevan merkki siitä, että Yhdysvallat ja Vietnam kykenevät rakentamaan yhdessä uutta tulevaisuutta.

Vietnamin virallisten lehtien pääkirjoituksissa presidentti Clinton ja rouva Hillary Clinton toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi maahan. Ennen Clintonin saapumista vierailu sai lehdissä varsin vähän huomiota.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.