Mainos

Clinton ja Netanyahu neuvottelivat

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu kertoi tänään edistyneensä keskusteluissaan Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin kanssa. Keskustelujen aiheena oli, miten Lähi-idän rauhanneuvotteluihin saataisiin uutta vauhtia. Clinton ja Netanyahu neuvottelivat vuorokauden aikana kahteen otteeseen

-Käsittääkseni edistyimme jonkin verran. Edessä on vielä paljon työtä, ja se tehdään todennäköisesti parin seuraavan viikon aikana, Netanyahu sanoi myöhemmin toimittajille Washingtonin kansallisella lehdistöklubilla.

Netanyahun mukaan keskustelujen aiheena oli, kuinka palestiinalaiset noudattavat rauhansopimuksia ja kuinka Israel aikoo vetää joukkojaan Länsirannalta. Netanyahu korosti Israelin pitävän kiinni vaatimuksestaan, että palestiinalaisten on lopetettava terrorismi. Vasta sen jälkeen Israel voi jatkaa joukkojensa vetämistä.

Netanyahu ei kertonut tarkemmin Clintonin kanssa käymiensä keskustelujen sisällöstä. Hän sanoi kuitenkin esittäneensä toimittajille ne näkökohdat, jotka hänen käsityksensä mukaan voivat olla sopimuksen pohjana. Yhdysvallat puolestaan yrittää rakentaa yhteisymmärryksen siltä pohjalta, että Israel sitoutuisi jatkamaan joukkonsa vetämistä ja palestiinalaiset puolestaan yrittäisivät entistä tehokkaammin tehdä lopun terrorismista.

Clinton tapaa palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin erikseen huomenna. Clinton kutsui Netanyahun ja Arafatin Washingtoniin, kun Israelin ja palestiinalaisten neuvottelut olivat juuttuneet täydelliseen umpikujaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.