City-maestro Kevin De Bruyne palasi tyylillä – Valioliiga-taistossa draamatapahtumia

Manchester Cityn keskikenttätähti Kevin De Bruyne palasi loukkaantumisensa jälkeen tositoimiin jalkapallon Englannin Valioliigassa, ja paluu oli loistava. Hallitseva mestari City nappasi Newcastlen kotikentältä 3–2-voiton.

De Bruyne loukkaantui Cityn liigakauden avauksessa elokuussa. Hän palasi peleihin viime viikonloppuna Englannin cupissa tullen vaihdosta kentälle toisella puoliajalla. Myös paluu liigaotteluihin tapahtui vaihdosta, sillä De Bruyne asteli Newcastle-kamppailussa 69. peliminuutilla kentälle.

Tuossa vaiheessa Newcastle johti ottelua 2–1. De Bruyne ehti olla kentällä viisi minuuttia, kun hän laukoi pallon tyylillä kotijoukkueen verkkoon. Ottelun lisäajalla De Bruyne antoi loistavan syötön norjalaiselle Oscar Bobbille, joka otti pallon hienosti haltuun ja viimeisteli voittomaalin.

Osuma oli vaihdosta kentälle tulleelle Bobbille, 20, uran ensimmäinen Valioliigassa. Cityn norjalainen supertähti Erling Haaland oli ottelusta sivussa loukkaantumisen takia.

Cityn Ederson loukkaantui

Heti vauhdikkaan ottelun alussa nähtiin draamaa, kun Newcastlen Sean Longstaffin tekemä maali hylättiin paitsiona. Samassa yhteydessä Cityn maalivahti Ederson loukkasi itseään ja joutui muutamia minuutteja myöhemmin vaihtoon. Edersonin tilalle tolppien väliin tuli Stefan Ortega.

Cityn Bernardo Silva ohjasi pallon taidokkaasti maaliin 26. minuutilla. Newcastle nousi avauspuoliajalla johtoon Alexander Isakin ja Anthony Gordonin komeilla laukauksilla. City hallitsi toista puoliaikaa selvästi ja kampesi itsensä voittoon.

City nousi voitollaan sarjataulukossa toiseksi. Joukkueen ero kärjessä olevaan Liverpooliin on kaksi pistettä.

Lauantain päiväpelissä Chelsea nappasi 1–0-kotivoiton Fulhamista. Lontoolaisjoukkueiden kohtaamisen ainoan osuman laukoi rangaistuspotkusta Cole Palmer avauspuoliajan lisäajalla.

Osuma oli Palmerille, 21, jo kauden yhdeksäs Valioliigassa. Maaleista peräti viisi on syntynyt rangaistuspotkuista.