Citroen-kuskin ulosajosta hurjaa tietoa – Tallipomo: Auton suunnittelu pelasti kuljettajakaksikon hengen

Incar-kamera: Kris Meeken raju ulosajo 0:39

Citroenin rallitiimin tallipäällikkö Pierre Budar uskoo, että auton vahva runko pelasti Kris Meeken ja hänen kartturinsa Paul Naglen hengen Portugalin MM-rallissa viime viikonloppuna.

Meeke ajautui ulos rallin 12. erikoiskokeella lauantaina. Auton etuosa meni ulosajossa täysin murskaksi.

Nagle selvisi onnettomuudesta vammoitta, mutta Meeke kiidätettiin sairaalaan selkäkipujen vuoksi. Meeke kuitenkin pääsi sairaalasta pois vielä lauantain aikana.

- Tämä oli pahin ulosajo, jonka olen koskaan nähnyt. Jopa Citroenilla pitkään työskennelleet henkilöt pitivät ulosajoa valtavana, Budar kertoi motorsport.comin mukaan.

- Näimme Krisin ja Paulin kiipeävän autosta ulos ja sitten näimme auton. Jo pelkästään autoa katsomalla ei uskoisi, että he selvisivät siitä ehjin nahoin. Auton suunnittelu? Kiitos siitä, se nimittäin pelasti heidän henkensä, Budar päivitteli.

Budar kiitti etenkin auton turvakaarta, joka oli hänen mukaansa ratkaisevassa osassa Meeken ja Naglen turvallisuuden kannalta.

- Turvakaari estää onnettomuudesta syntyvän energian kohdistumasta suoraan kuskiin ja kartturiin. Turvakaaria rakentaessamme keskitymme täysin kuskin ja kartturin suojelemiseen, Budar sanoi.

Portugalin paras Citroen-kuski oli kuudenneksi sijoittunut Mads Östberg. Voittoon kaasutteli MM-sarjan johtoon siirtynyt Thierry Neuville.

Rallin MM-sarja jatkuu 7.-10. kesäkuuta Italian Sardiniassa.

Lue myös:

    Uusimmat