CIA:n mukaan Kiinan Xi on huolissaan Ukrainan sodan tukemisen mainehaitasta maalleen

Kiina, Intia ja Brasilia voisivat halutessaan vaikuttaa suuresti Ukrainan sodan lopettamiseen – Miksi ne eivät tee niin? 8:12
Katso myös: Kiina, Intia ja Brasilia voisivat halutessaan vaikuttaa suuresti Ukrainan sodan lopettamiseen. Miksi ne eivät tee niin?

Kiinan presidentti Xi Jinping on huolissaan Ukrainan sodasta, koska Kiinan tiedustelupalvelu ei ole onnistunut kertomaan hänelle, millaiseksi sota tulee muuttumaan, sanoi Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n johtaja Bill Burns puhuessaan senaatin tiedustelukomitealle eilen keskiviikkona.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


– Presidentti Xi Jinping on todennäköisesti hieman huolissaan kun hän seuraa, miten presidentti Vladimir Putin ajaa amerikkalaiset ja eurooppalaiset yhä lähemmäs toisiaan ja vahvistaa transatlanttista liittoumaa tavalla, jota olisi ollut hieman vaikeaa edes kuvitella ennen kuin hyökkäys alkoi, Bill Burns sanoi brittilehti Guardianin mukaan.

Burnsin mukaan Xi on erityisesti huolissaan Kiinan maineesta, joka voi kärsiä pahasti, kun maa yhdistetään Venäjän yhä pahemmaksi käyvään aggressioon Ukrainassa.

Lue myös:

    Uusimmat