Christina neliraajahalvaantui onnettomuudessa – kokee elämänsä muuttuneen paremmaksi: "En peruisi tapahtunutta"

Apua arkeen avustajakoirasta 4:44
Avustajakoira Chili on kullanarvoinen – se nimittäin palautti neliraajahalvaantuneen Topin elämänhalun. Video on huhtikuulta 2017.

24-vuotias Christina neliraajahalvaantui onnettomuudessa. Erikoista kyllä, nuori nainen pitää tapahtunutta oikeastaan hyvänä asiana. – Minulla menee nyt paremmin kuin ennen onnettomuutta, Christina sanoo.

Christina Vithoulkas oli ajamassa motocrossia syksyllä 2018, kun hänen hyppynsä meni pieleen. Christina kaatui pahasti, ja hänen selkänsä murtui. Tapahtuneen seurauksena hän neliraajahalvaantui, kertoo ABC.

Onnettomuuden vuoksi 24-vuotias ei voi enää kävellä, minkä lisäksi hän tarvitsee apua arjessa. Australialainen Christina kertoo kuitenkin onnettomuuden antaneen hänelle uuden tavan katsoa elämää. Naisen mukaan se on tehnyt hänestä onnellisemman ihmisen.

Kaikki eivät usko elämän parantuneen onnettomuuden myötä

Kaikki eivät kuitenkaan usko Christinan kertomaa.

– On vaikeaa, kun ihmiset kysyvät, miten voin. Pidättelen itseäni, koska en usko, että he uskovat sitä, että minulla menee nyt paremmin kuin ennen onnettomuutta, Christina sanoo.

Christina kertoo tienneensä heti, että hänen saamansa vamma on pysyvä; kaaduttuaan hän istui paikallaan pohtien sitä tosiasiaa, että joutuisi pyörätuoliin loppuelämäkseen. Christina oli jo loukannut selkänsä kerran lievemmin vain kuukausia aiemmin ja lopettanut hyppyjen tekemisen pyörällään tämän jälkeen.

Pian hän kuitenkin havaitsi, ettei elämä ilman jännitystä ole samanlaista.

Christina. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ei kadu valintojaan

Christina päätti jatkaa hyppyjen tekoa. Nainen ei kuitenkaan kadu onnettomuuteen johtaneita tapahtumia.

– Tiedän, että tämä kuulostaa tyhmältä, mutta vaikka tietäisin, että tulen halvaantumaan, en silti peruisi kaikkea tapahtunutta, hän sanoo.

–  Puhun sataprosenttisesti totta, kun sanon, etten kadu mitään. Se (ajaminen) antoi minulle niin paljon iloa ja auttoi minua kasvamaan ihmisenä.

Näin Christina pukee. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Levittää tietoa aiheesta

Christina haluaa nyt murtaa myytin siitä, että selkärankavamma on "kaiken loppu". Hän jakaa kertomuksia elämästään Instagramissa ja YouTubessa ja vastaa esimerkiksi kysymyksiin siitä, miten pukeutuu tai käy vessassa. Hän on käynyt myös entisessä koulussaan luennoimassa aiheesta.

Christina haluaa osoittaa, että nauttii elämästä. Hän toivoo voivansa antaa muille toivoa.

–  On tärkeää, että ihmiset voivat jakaa toivoa toisilleen. Ihminen tarvitsee joskus vain yhden ihmisen vaikutuksen elämäänsä, ja se muuttaa kaiken, Christina kuvailee.

"Olisi ihanaa palata kisaamaan"

Onnettomuuden jälkeen Christinalle sanottiin, ettei hän enää koskaan voisi ajaa motocross-pyörää. Christina on kuitenkin osoittanut ennusteen vääräksi; hänen pyöräänsä asennettiin erityinen jalkatuki, jonka avulla hän ajaa.

Christina voi jälleen ajaa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Nyt Christina haluaisikin olla maansa ensimmäinen neliraajahalvaantunut motocross-kisaaja.

–  Vaikka se veisi kaksi, viisi tai kymmenen vuotta, se on tavoitteeni. Olisi ihanaa palata kisaamaan.

Lue myös:

    Uusimmat