Christian Heljangolle jättionnistuminen upean vieraan edessä

Tulosruutu: Leijonat kaatoi Tampereella Sveitsin

SM-liigaseura Tapparan tähtivahti Christian Heljanko onnistui mainiosti, kun Leijonat kaatoi Karjala-turnauksen avausottelussa Sveitsin lukemin 4–0. Heljanko paljasti, että lehtereillä peliä seurasi erityinen vieras.

Heljanko nappasi nollapelin 25 torjunnan myötä. Näiden joukossa oli mukana useita huippuvenytyksiä.

– Pystyin rennosti vetämään ja jätkät pelasivat hienosti edessä. Sitä halusi jättää kaiken jäälle, kun näki, että miten siinä edessä syötiin kiekkoa. Voittavan joukkueen sapluuna, Heljanko hehkutti MTV Urheilulle.

Heljanko paljasti taiston tauottua, että illan ottelua paikan päällä seurasi hänen isoisänsä, joka täytti tänään 80 vuotta.

– Ensimmäinen peli ikinä paikan päällä, Heljanko hymyili.

Tiesitkö, että missä hän istuu?

– En tiennyt! Vaikka yritin vähän katsella, jos olisi nähnyt äitin, iskän ja hänet. Kyllä ne siellä paikan päällä olivat, jos vain löysivät liput luukulta. Eivätköhän he löytäneet! Heljanko jatkoi hymyilyä. 

Heljanko oli Leijonien isoja onnistujia yhdessä hattutempun tehneen Antti Suomelan kanssa.

– Muistaa, kun joskus pikkupoikana kävi perheen kanssa katsomassa näitä karkeloita ja nyt pääsi itse mukaan. Jäi hieno fiilis, ehdottomasti, Heljanko nyökytteli päätään.

Sveitsi-ottelu oli kuin jatkumoa Heljangon upealle alkukaudelle. Hän on ollut yksi Tapparan isoista onnistujista.

– Kyllä tämä antaa itseluottamusbuustin. Tietää, että on tehty asioita oikein. Näissä mitataan kuitenkin sitä, että saako sellaista vahvaa suorittamista ulos. Toki, jos alkaa luulla jotain, niin siinä vaiheessa hommat alkavat mennä väärään suuntaan. Pitää jatkaa töitä, mutta tämä oli varmasti niin itselle kuin esimerkiksi Näykin Akille (Tapparan maalivahtivalmentaja) hyvä signaali siitä, että pystyn pelaamaan voittavasti näitä pelejä. Hyvä maku jäi, Heljanko tiivisti. 

Lue myös:

    Uusimmat