Christian Eriksenin sydänpysähdys toi synkät muistot entisen Valioliiga-pelaajan mieleen, oma ura päättyi vastaavanlaiseen tapaukseen – "Tunne, jota ei halua kokea enää koskaan"

Entinen Valioliiga-pelaaja Fabrice Muamba säikähti suuresti Christian Eriksenin tuupertumista. Muamballa on omaa kokemusta vastaavanlaisesta sydänpysähdyksestä, jonka seurauksena hän joutui lopettamaan uransa vain 24-vuotiaana.

Koko jalkapallomaailma pysähtyi lauantai-iltana, kun Tanskan Christian Eriksen lysähti yllättäen kentän pintaan Suomea vastaan pelatussa EM-ottelussa. Tanskan jalkapalloliitto kertoi sunnuntaina, että Eriksenin sydän pysähtyi hetkeksi, mutta pulssi saatiin palautettua nopealla elvytyksellä.

Eriksenin tapaus säikäytti koko jalkapallomaailman, mutta tilanteen näkeminen oli kova paikka varsinkin Fabrice Muamballe, jolla on omakohtaista kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta.

Muamban sydän pysähtyi vuonna 2012 Tottenhamin ja Boltonin välisessä FA Cupin ottelussa peräti 78 minuutiksi. Lauantain tapahtumat toivat yhdeksän vuoden takaiset synkät muistot Muamban mieleen.

– Ajattelin vain, että voi ei. Ei tällaista taas, Muamba kertoo tuntemuksistaan Sky Sportsille.

– Se on tunne, jota ei halua kokea uudelleen enää koskaan. Olen sysännyt nuo tuntemukset syrjään, ja kun näin jonkun käyvän läpi samaa, toivoin vain hänen selviävän. 

Muamban mukaan EM-kisojen tärkeysjärjestys muuttui nyt kertaheitolla. Turnauksen voittajalla ei ole enää merkitystä. Tärkeintä on, että Eriksen on elossa ja toipuu tapahtuneesta kunnolla.

– Se, että hän on elossa, on parasta mitä näissä EM-kisoissa voi tapahtua. Sillä ei ole väliä, kuka tämän turnauksen voittaa. Näissä EM-kisoissa on kyse enää vain siitä, että Christian pääsee kotiin turvallisesti ja voi aloittaa toipumisensa siellä, Muamba toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat