Mainos

Christensen vietiin hiljaa Tanskaan

Kaksi poliisia murhannut Steen Christensen on siirretty kotimaahansa Tanskaan suorittamaan elinkautista vankeusrangaistustaan. Siirto tapahtui oikeusministeriön ja Tanskan asianomaisten viranomaisten toimesta niin sanotun yhteistoimintalain nojalla.

Turvallisuussyistä viranomaiset eivät juuri voi puhua siirron yksityiskohdista. Hallitusneuvos Paavo Siltanen oikeusministeriön vankeinhoito-osastolta kertoo kuitenkin, että Christensen on siirretty viime päivinä.
-Asiaan ovat osallistuneet kahden maan oikeusministeriöt ja vankilalaitokset. Kuka tietää, joudummeko vastaavanlaiseen tilanteeseen tulevaisuudessakin, joten lienee parasta jättää yksityiskohdat ainoastaan ammatti-ihmisten tietoon, Siltanen pohtii.

Pohjoismaisen yhteistoimintalain mukaan Christensenin saama elinkautinen vankeusrangaistus pysyy elinkautisena vankeusrangaistuksena myös Tanskassa.
-Pohjoismaassa saatu rangaistus muutetaan vastaavanpituiseksi rangaistukseksi, kun vieraassa maassa tuomittu ihminen siirretään kotimaahansa. Tanskassa elinkautisesta voi vapautua kuningattaren antaman armahduksen kautta, mutta siellä ei ole mitään kiinteää aikarajaa, jonka ylittäneet elinkautisvangit armahdettaisiin. Neljän poliisin murhasta tuomittu vanki vapautui Tanskassa kuluvan vuoden alussa 33 vuoden jälkeen, Siltanen kertoo. Suomessa useat elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomitut armahdetaan 11-13 vuoden jälkeen.

Siltasen mielestä Christensenin siirtojärjestelyihin ei kulunut mitenkään erityisen paljon aikaa. -Viivästymisestä ei kyllä voi puhua. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Christensenin toukokuun alussa ja hänet on nyt jo siirretty, joten siirtoon kulunutta aikaa voidaan pitää tavanomaisena. Tanskalaisten viranomaisten arvosteleminen viivyttelystä on turhaa, Siltanen selventää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.