Mainos

Cheekin stadionkeikka kuohuttaa yhä – "Lipputrokaus vielä vähäistä"

Rap-artisti Cheekin eli Jare Tiihosen hetkessä loppuunvarattu ensi kesän stadionkonsertti on nostanut jälleen keskusteluun lippujen trokauksen.

Esimerkiksi Huuto.net-nettihuutokaupassa lippuja myydään jo moninkertaisilla summilla alkuperäisiin myyntihintoihin verrattuna. Lippujen myyminen mustassa pörssissä on kuitenkin Suomessa kansainvälisesti verrattuna vähäistä, painottavat sekä lipputoimisto että tapahtumajärjestäjä.

– Olemme tietysti osana kansainvälistä lipputoimistoa kartoittaneet tilannetta, ja Suomessa trokaus on huomattavasti vähäisempää kuin Britanniassa tai vaikkapa Ruotsissa. Silti ymmärrämme ilmiön kiusallisuuden, sanoo toimitusjohtaja Ari Kuokkanen Lippupalvelusta.

Ongelmaan hankala puuttua

Lippupalvelu vastaa myös Cheekin konsertin lipunmyynnistä. Vaikka Lippupalvelu ei pidä trokausta vielä suurena ongelmana, Kuokkasen mukaan trokaukseen yritetään kuitenkin puuttua.

– Helpoin keino on rajoittaa asiakaskohtaisia lippumääriä. Toinen keino puuttua asiaan on ottaa suoraan yhteyttä henkilöön, jonka huomataan tekevät samalla nimellä useita varauksia, Kuokkanen listaa.

Lippupalvelussa kuitenkin myönnetään, että keinot eivät ole riittäviä, jotta vähäinenkin trokaus saataisiin kitkettyä.

"Ei meidänkään imagolle hyväksi"

 Tapahtumanjärjestäjiä ja lipputoimistoja on usein arvosteltu siitä, että ne eivät puutu lipputrokaukseen jämäkämmin. On epäilty, että molemmat ovat tyytyväisiä, jos liput vain käyvät kaupaksi.

 Cheekin konsertin järjestäjä kiistää väitteen.

– Kyllä me näemme tämän jo pelkästään eettisenä kysymyksenä. Joku tekee tällä bisnestä, ja tosifanit jäävät ilman lippuja elleivät suostu maksamaan esimerkiksi tuplahintaa, sanoo promoottori Jake Hannula Warner Music Livestä.

Myös Lippupalvelusta painotetaan, että trokaus ei ole lipputoimistollekaan hyväksi.

– Ei se ole meidän imagollemmekaan hyväksi, ja siksi siihen pyritään puuttumaan, sanoo toimitusjohtaja Ari Kuokkanen.

Tapahtumajärjestäjä: Cheekin kohdalla trokausta tavallista vähemmän

Cheekin ensi kesän konserttiin tuli myyntiin lippuja 40 000. Tapahtuman järjestävän Warner Musin Liven mukaan trokareiden käsiin on toistaiseksi päätynyt muita stadionkeikkoja vähemmän lippuja.

– Selvitimme asiaa Lippupalvelujen kanssa käymällä läpi netin kauppapaikkoja. Itse asiassa tämän konsertin kohdalla vain 100 - 200 lippua on päätynyt trokareille. Lukumäärä on pienempi kuin stadionkeikoilla yleensä, sanoo promoottori Hannula.

Hannulan mukaan lipunmyyntiä yritettiin rajoittaa pienentämällä asiakaskohtaista lippumäärää. Yksi asiakas pystyi varaamaan kymmenen lippua.

– Yleensä lukumäärä on kaksikymmentä lippua per asiakas. Emme halunneet laskea lippumäärää kuitenkaan alle kymmeneen, koska ajattelimme esimerkiksi suurperheitä ja heidän mukanaan tulevia perhetuttavia. Kymmenen lippua per asiakas tuntui järkevältä, sanoo Jake Hannula Warner Music Livestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.