Charlotte Kalla avasi salaisen päiväkirjansa: "En ole koskaan näyttänyt tätä kenellekään"

Maastohiihdon supertähti Charlotte Kalla julkaisi vilauksen henkilökohtaisesta harjoituspäiväkirjastaan Expressenin haastattelussa.

Monet maastohiihtäjät eivät kerro julkisuuteen omia harjoitusohjelmiaan, mutta ruotsalainen Kalla on nyt tehnyt poikkeuksen. Kirjanpidosta näkyy tarkalleen, kuinka kolminkertainen olympiavoittaja harjoittelee. 

– En ole koskaan näyttänyt tätä kenellekään. Tuntuu hauskalta tarjota tämä nähtäville. Minun pitää kuitenkin muistuttaa, että tämä on vain yksi viikko monista. Kaikki viikot eivät ole tämän näköisiä, Kalla kertoo.

Ohjelman viikko on otettu tämän vuoden viikolta 22, joka oli toukokuun viimeinen viikko. Kallalla oli silloin menossa kauteen valmistavat perusharjoitukset. Yhteensä harjoitusta yhteen viikkoon mahtui 22 ja puoli tuntia. Enimmillään harjoituksia oli neljän tunnin ja 45 minuutin edestä. 

– Se kuulostaa paljolta? Totta, mutta tämä on minun työtäni. Se on sitä, johon laitan energiani. Ei ole mitään muuta, minkä kanssa tasapainoilisin, kuten opiskelun tai työnteon. Kaikki fokus on siinä, Kalla sanoo.

Kalla on kilpaillut maailman huipulla 15 vuoden ajan. Motivaatio ei ole ollut kolme kertaa MM-kultaakin juhlineelle ruotsalaiselle.

– Minulla on todella harvoin vaikeuksia motivoida itseäni. Tiedän, että jokaisella harjoituskerralla on oma tarkoituksena ja se vie minua eteenpäin, Kalla toteaa.

Maastohiihdon maailmancupin on tarkoitus jatkua 1. tammikuuta Tour de Skin ensimmäisellä osakilpailulla Sveitsin Val Müstairissa. Suomen, Ruotsin ja Norjan joukkueet jättivät väliin joulukuun Sveitsin Davosin ja Saksan Dresdenin kisaviikonloput. Norja jättää väliin myös Tour de Skin.

Lue myös:

    Uusimmat