Charles Leclerc näpäytti muita F1-talleja Ferrari-kiistassa – "Mielestäni täysin luonnollista"

Muiden F1-tallien tulisi luottaa kansainvälisen autoliiton FIA:n päätökseen koskien Ferrarin moottorista tehtyä tutkimusta, italialaistallin tähtikuljettaja Charles Leclerc linjaa. 

Ferrarin viime kauden moottoria tutkinut FIA ilmoitti viime kuussa päässeensä aiheesta salaiseen sopimukseen italialaistiimin kanssa. Epämääräinen tiedote ja sopimus Ferrarin kanssa poikivat vastarintaa muilta talleilta, ja ne uhkasivat vievänsä asian eteenpäin. 

Ferraria edustava Leclerc on kommentoinut tapausta motorsport.comille

– Luotan tiimiini ja luotan siihen, että FIA varmisti kaiken olleen oikein. Minun puolestani asia on käsitelty. Katson tulevaisuuteen, Leclerc toteaa. 

Monacolainen ei ymmärrä sitä, että muut tallit epäilevät FIA:n päätöstä. 

– Heidän tulisi luottaa siihen, että FIA tekee työnsä. Mielestäni on täysin luonnollisesti, ettei FIA paljasta tapauksesta kaikkea, sillä olemme tehneet paljon töitä kyseisten osien eteen. Jos kaikki tämä julkistetaan, tiimin koko työstä tulee julkista. Mielestäni tämä on ymmärrettävää.  

Leclercin tallitoveri Sebastian Vettel on samoilla linjoilla. Kilpailijatalli Mercedeksen Lewis Hamilton ei halua ottaa kantaa päätöksen sisältöön, mutta kritisoi koko prosessia. 

– Se, mitä tapahtuu taustalla tiimien ja FIA:n välillä, on erillinen asia. Mutta tämä olisi voitu käsitellä paremmin, Hamilton summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat