Charles Leclerc näki kuolemaa jo teini-iässä – sai korvaamatonta apua henkisestä valmennuksesta: "Sitä on vaikea pukea sanoiksi"

Ferrarin F1-kuski Charles Leclerc on käynyt läpi henkistä valmennusta siitä asti, kun hän koki kaksi suurta menetystä jo nuorella iällä. 

Leclerciä nuorena opastanut Jules Bianchi menehtyi vuonna 2015. Bianchi oli Leclercille kuin isoveli. Hän oli saanut vakavia vammoja vuoden 2014 Japanin GP:ssä sattuneessa onnettomuudessa. Leclercin isä Hervë kuoli kaksi vuotta myöhemmin vain 54-vuotiaana. Henkisestä valmennuksesta on ollut suurta hyötyä nuoren kuskin uralla. Hän sanoo, että selvisi menetyksistään henkisen valmennuksen avulla.

– Sitä on aina vaikea pukea sanoiksi, sillä se ei ole kuin fyysistä harjoittelua, jossa nostelet painoja ja näet tulokset, kun nostelet viikko viikolta suurempia painoja. Prosessi on hiukan sama, mutta tuloksia ei näe yhtä helposti, koska kyse on omasta olotilasta ja siitä, kuinka pystyt kestämään painetta. Se tulee luonnollisemmin, Leclerc kertoi BBC:lle.

– Minulla on kuitenkin paljon testejä, joista näkee sen aikaansaamia tuloksia. Siinä kaikessa on kyse keskittymisestä ja rauhallisena pysymisestä vaikeissa tilanteissa, joka on erityisen tärkeää, jotta pystyt rauhoittumaan mahdollisimman nopeasti. Formula ykkösten kisaviikonloput ovat täynnä ohjelmaa ja jos sinulla on viisi minuuttia aikaa, niin tarvitset sen rauhoittumiseen. Kaikki nämä pienet yksityiskohdat tekevät lopulta pienen eron, Leclerc toteaa.

Formula ykköset jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on Hockenheimin radalla ajettava Saksan GP.

Lue myös:

    Uusimmat