Valtteri Bottas vietti suurimman osan talvesta Australiassa – henkilökohtaisen elämän tasapaino tärkeä osa suunnitelmaa Lewis Hamiltonin lyömiseksi

3:39
Valtteri Bottas kertoo C Moren haastattelussa lisää kauteen valmistautumisestaan.

Valtteri Bottaksen mukaan tallikaveri Lewis Hamiltonin lyöminen alkavalla F1-kaudella vaatii häneltä kuljettajan taitojen ja tietojen hiomisen lisäksi myös monen muun asian natsaamista. Tähän kuuluu myös henkilökohtaisen elämän tasapaino.

Bottas teki kauteen 2019 tasonnoston, joka antoi hänelle mahdollisuuden taistella entistä paremmin Hamiltonia vastaan. Lopulta britti oli kuitenkin jälleen liian vahva ja vei uransa kuudennen maailmanmestaruuden.

Viime vuodesta poiketen suomalaiskuski ei halua enää puhua Bottas 3.0:n rakentamisesta. Kyse ei ole mistään ohjelmistokehityksestä, vaan ihmisenä tasapainon löytämisestä.

– Enpä tiedä numeroista tai versioista enkä oikeastaan välitäkään niistä. Ainoastaan siitä välitän, että olen tänä vuonna parempi, Bottas totesi ensimmäisen talvitestiviikon jälkeen.

Yksi merkittävä asia on loistavien ajosuoritusten saaminen perustasoksi.

– Hyvänä päivänä tuntuu siltä, että voin voittaa kenet tahansa, mutta miten saavuttaa se koko viikonlopun ajan, se on se vaikea juttu.

– Moni asia vaikuttaa siihen: mielentilasi, valmistautumisesi, henkilökohtainen elämäsi, fyysinen kuntosi ja terveytesi. Kaiken pitää osua yksiin, Bottas pohtii.

Vetäytyminen Australiaan teki hyvää

Henkilökohtaisesta elämästä puheen ollen, Bottaksella tapahtui kauden päättyessä suuria muutoksia elämässä. Avioliitto vaimo Emilian kanssa tuli päätökseen, ja pian F1-tähdestä alkoi tulla julki yhä enemmän kuvia australialaisen kilpapyöräilijän Tiffany Cromwellin seurassa.

Pari kävi juuri ennen testien alkua myös laskettelumatkalla Suomessa.

– Minulla oli hyvä tauko. Pääsin irrottautumaan lajista. Opin viime vuodesta, että on hyvä välillä astua sivuun ja käyttää enemmän aikaa asioiden prosessoimiseen. Silti samaan aikaan tein paljon töitä insinöörien kanssa hyökäten heikkouksieni kimppuun, Bottas kertoo talvestaan.

– Olin pääasiassa Australiassa. Sitten ajoin rallin Lapissa, mikä oli hyvää kontrastia.

– Samalla yritän lisätä työkaluja kuskin työkalupakkiini. Siitä voi olla hyötyä, kun asiat menevät vaikeiksi, hän sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja