F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Charles Leclerc joutui väistymään Kiinan GP:ssä Sebastian Vettelin tieltä – Ferrari myönsi päätöksen olleen vaikea: "Minun täytyy kiittää häntä"

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto on myöntänyt, että  päätös Charles Leclercille osoitetusta käskystä antaa Sebastian Vettelin mennä hänestä ohi, oli vaikea tehdä, asiasta kertoi Autosport.

Leclerc meni tallikaveristaan ohi startissa, mutta häntä pyydettiin antamaan 11. kierroksella tilaa Vettelille. Se oli kolmas kerta kolmessa kisassa, kun Ferrari on ohjeistanut nuorta lupaustaan Leclerciä pysymään saksalaisen takana. Bahrainissa monacolainen Leclerc ei noudattanut tallin ohjeistusta vaan ohitti Vettelin.

– Se on tietenkin vaikeaa tallina antaa tuollainen päätös. Se ei tietenkään ollut helppo päätös. Minun täytyy kiittää Charlesia. Tapa, jolla hän käyttäytyi, näytti taas sen, että hän on joukkuepelaaja. Kuitenkin, tarkemmin ajateltuna, uskon, että tulevaisuudessa nähdään tilanne, jossa osat vaihtuvat, Binotto sanoo. 

– Tallina meidän tulee maksimoida valmistajien MM-pisteiden määrä. Siinä mielessä teimme mielestäni oikean päätöksen, Binotto jatkoi.

Ferrarin tulokaskuski Leclerc sanoi heti kisan jälkeen, että haluaa kuunnella ensiksi talliaan, ennen kuin itse kommentoisi tallimääräystä.

– Autossa ollessani se oli turhauttavaa, mutta toisin ajateltuna ymmärrän, että autosta käsin ei voi nähdä kilpailun kokonaiskuvaa. Hyväksyin päätöksen ja keskityin omaan kisaani, Leclerc sanoi.

– Se ei ollut helppo tilanne. Minulla oli selvästikin vaikeuksia renkaiden kanssa, meillä molemmilla oli. Siinä vaiheessa tuntui siltä, että Sebastian oli nopeampi. Mutta kuitenkin, minun takana pysyminen useamman kierroksen ajan vahingoitti selvästikin hänen renkaitaan, Leclerc jatkoi.

Tallimääräys annettiin aikaisessa vaiheessa ja Binotto oli sitä mieltä, että talli teki kaikkensa kilpailussa.

– Teimme kaikkemme, ettemme menettäisi aikaa edellä ajaviin Mercedeksiin ja se oli ainoa mahdollisuus sillä hetkellä. Kokeilimme sitä, se ei toiminut. Se oli oikein antaa Sebastianille mahdollisuus. Tallina teimme kaikkemme, mihin pystyimme, Binotto päätti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja