Mainos

Cecil-leijonan tappaja astui vihdoin julkisuuteen

Kesällä kyseenalaista kuuluisuutta Cecil-leijonan tappamisesta niittänyt yhdysvaltalainen hammaslääkäri Walter Palmer on antanut vihdoin haastattelun medialle.

Minneapolis Star Tribune -lehti julkaisi Palmerista eilen tekemänsä haastattelun.

Ennen tätä Palmerin ainoa julkinen ulostulo on ollut medialle lähetetty kirje sekä sähköposti, jonka hän lähetti potilailleen selittääkseen roolinsa Cecil-leijonan kuolemaan liittyen.

– Olen ollut poissa julkisuudesta ja viettänyt aikaa perheen ja ystävieni kanssa, Palmer kertoo lehden haastettelussa.

Yhä vaitonainen

Palmerin mukaan hän ei ole piilotellut, kuten media on väittänyt, vaan hän on pitänyt matalaa profiilia perheensä turvallisuuden vuoksi.

– Tämä on ollut erityisen rankkaa vaimolleni ja tyttärelleni. Heitä on uhattu sosiaalisessa mediassa. En ymmärrä, missä on inhimillisyys, kun täysin syyttömiä ihmisiä vainotaan.

Vieläkään Palmer ei halua paljoa puhua aiheesta. Hän korostaa lehdelle, että se, mitä hän teki, oli laillista. Nyt hän aikoo palata takaisin töihin hammaslääkäriklinikalleen. Hän kertoo toivovansa, että saa työ- ja yksityiselämänsä jälleen raiteilleen.

– Minulla on paljon henkilökuntaa. Olen vähän murheellinen siitä harmista, mitä heille on tästä aiheutunut, Palmer kertoo lehdelle.

– Olen terveydenhuollon ammattilainen. Minun täytyy palata työntekijöideni ja potilaideni luokse, ja he haluavat minut takaisin. Siksi olen palannut takaisin.

"Kaikki tehtiin asianmukaisesti"

55-vuotiaan Palmerin mukaan hän haavoitti ensin Ceciliä taljajousella, jäljitti haavoittuneen leijonan ja lopetti sen toisella nuolella. Aikaa tähän kului hänen mukaansa vähemmän kuin 40 tuntia kuten julkisuudessa on väitetty.

Palmerin mukaan hän tai seurueen muut jäsenet eivät tienneet, että 13-vuotias Cecil-leijona oli paikallinen kuuluisuus, ja että se kuului Oxfordin yliopiston tutkimushankkeeseen. Hänen mukaansa leijonan seurantapantaa ei erottanut yöllä sen mustan harjan seasta. Palmer myös korostaa, ettei ole laitonta metsästää leijonaa, jolla on seurantapanta.

– Kaikki tehtiin asianmukaisesti. Tämä oli laillinen leijonanmetsästys Zimbabwessa. Oli häntä auttaneiden ihmisten vika, että leijona tapettiin, sanoo haastattelussa mukana oleva tunnettu asianajaja, joka kertoo olevansa vain Palmerin ”konsultti”.

Lahjakas tarkka-ampuja ja taitava suurriistan metsästäjä Palmer maksoi mojovan summan opastetusta metsästyssafarista Hwangen kansallispuiston ulkopuolella. Hän kuitenkin kiistää, että summa olisi ollut 50 000 dollaria kuten aiemmin on uutisoitu.

Tuomittu aiemmin rikkeistä

Zimbabwen viranomaiset väittävät, että Cecil houkuteltiin tarkoituksella ulos puistosta naapuritilalle. Palmerin opasta ja maanomistajaa syytetäänkin osallistumisesta laittomaan metsästykseen ja he saattavat joutua vankilaan, mikäli heidät tuomitaan.

Zimbabwen viranomaiset ovat myös sanoneet, että he haluaisivat, että Palmer luovutetaan heille kohtaamaan syytteet. Lakiasiantuntijat ovat kuitenkin olleet sitä mieltä, että tuskin tällaiseen diplomaattiseen tekoon ryhdyttäisiin villieläimeen liittyvän rikoksen vuoksi. Myös Yhdysvaltain viranomaiset kertoivat viikkoja sitten, että he aikovat tutkia Cecilin tappamista, mutta sen jälkeen heistä ei ole kuulunut mitään.

Palmerin metsästysharrastus on ollut myös aiemmin viranomaisten tarkastelussa. Hän on tunnustanut johtaneensa viranomaisia harhaan vuonna 2008, jolloin hän tappoi karhun laittomasti Wisconsinissa. Hänet on myös tuomittu luvatta kalastamisesta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.