Cashewpähkinän kuori on myrkyllinen ja muita yllättäviä faktoja pähkinöistä

Pähkinät ovat hyviä välipaloja, mutta niihin liittyy useita vähälle huomiolle jääneitä faktoja.

Tiesitkö, että cashewpähkinän kuori on myrkyllinen tai että osa pähkinöistä sopii paremmin miehille kuin naisille? Alla on 6 mielenkiintoista faktaa pähkinöistä.

1. Cashewpähkinän pinta on myrkyllinen

Kaupasta saa aina kuorettomina cashewpähkinöitä, sillä niiden kuori on myrkyllinen. Cashewpähkinöitä saa tropiikissa kasvavasta munuaispuusta. Cashewpähkinän pinta poistetaan koneellisesti. Tämä johtuu siitä, että itse kasvi on myrkyllinen, mutta sen hedelmät ja kypsät siemenet ovat myrkyttömiä.

2. Pistaasilla on jotain yhteistä lehtikaalin kanssa

Pistaasi saa vihertävän sävynsä samasta pigmentistä kuin lehtikaali, pinaatti ja useat muut vihreät vihannekset. Tutkimusten mukaan pistaasin syöminen vähentää riskiä sairastua keuhkosyöpään ja edistää sydämen terveyttä sekä kiihdyttää verenkiertoa.

3. Saksanpähkinä on ainutlaatuinen

Saksanpähkinä on ainut pähkinä, joka sisältää omega-3-rasvahappoja. Muutoin saksanpähkinällä on paljon samoja terveysvaikutuksia niin kuin muillakin pähkinöillä. Niiden nauttiminen vähentää muun muassa riskiä sairastua rintasyöpään ja eturauhassyöpään.

4. Ratkaisu pähkinäallergian estämiseksi?

Äidit voivat raskauden aikana vähentää lapsensa pähkinäallergian riskiä. Viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan lapsilla, joiden äidit söivät raskauden aikana pähkinöitä, oli pienempi todennäköisyys kärsiä pähkinäallergiasta.

5. Manteleista hoito painonhallintaan

Mantelit pitävät nälän loitolla hyvin pitkään, koska ne sisältävät paljon proteiineja, tyydyttymättömiä rasvoja ja kuituakin. Nauti muutama manteli ruokailujen välillä ja sinun ei taatusti tee mieli herkutella mitään ylimääräistä.

6. Parapähkinä suosii miehiä

Parapähkinä on terveellinen välipala kaikille, mutta erityisesti miehille. Parapähkinä on nimittäin yksi luonnon parhaista seleenin lähteistä, joka tutkitusti vähentää riskiä sairastua eturauhassyöpään.

LUE MYÖS:

Näin syntyy raparperi-pähkinäpaistos:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja