Carlos Ghosn sai potkut Nissanilta – miljoonatalojen shoppailu firman rahoilla kostautui

0:37

Vakavista talousrikoksista epäilty Renaultin toimitusjohtaja ja Nissanin hallituksen puheenjohtaja ei jatka ainakaan viimeksi mainitussa tehtävässä.

Nissan on päättänyt antaa kenkää epäiltyjen talousrikoksien vuoksi pidätettynä edelleen olevalle Carlos Ghosnille. Lähtöpassit tuli niin ikään Nissanin johtoportaassa istuvalle Greg Kellylle, jota epäillään Ghosnin avustamisesta.

Nissanin peräsimessä vuosituhannen alussa Ghosnista tuli Japanissa ylistetty yritysjohtaja, kun hän pelasti kovilla leikkauksilla perinteikkään autovalmistajan.

Ghosn pidätettiin maanantaina Japanissa hänen laskeuduttua yksityiskoneellaan Hanedan lentokentälle. Hämärien talokauppojen lisäksi hänen epäillään peitelleen omaisuuttaan vuosien ajan omaksi taloudelliseksi hyödykseen.

Brasilialaissyntyisen Ghosnin "väliaikaiseksi korvaajaksi" Renaultilla on nostettu operatiivinen johtaja Thierry Bollore.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.