Caesar-salaatti ja parmesan-leivät(12 henkilölle) 6.11.2000

Toim. Ari Malmberg
Huomenta Suomen ruokaosuudessa vieraana David Holcomb.

2 keskikokoista valkosipulin kynttä
0,75 dl Parmesan-raastetta
0,75 dl tuoretta persiljaa
6 anjovis-filettä
3 rkl juuri puristettua sitruunamehua
1,5 dl smetanaa
3-4 salaatinkerää

Parmesan leivät


1 patonki
2 rkl oliiviöljyä
0,4 dl parmesaaniraastetta

1. Hienonna valkosipuli tehosekoittimessa, lisää parmesan-juusto, persilja, anjovikset ja sitruunamehu. Pidä konetta käynnissä, kunnes aineksista on muodostunut tasainen seos.
2. Kaada seos kulhoon ja lisää joukkoon smetana. Irrota ja puhdista pienet, sisimmät lehdet salaatinkeristä. Säästä suuret lehdet koristeluun.
3. Kuumenna uuni 180 asteiseksi parmesan- leipien valmistamista varten.
4. Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lämmitä leipiä noin 10 minuuttia, käännä viipaleet kerran lämmittämisen aikana.
5. Ota leivät pois uunista ja levitä niille oliiviöljyä pullasudilla. Ripottele juustoa päälle.
6. Laita leivät takaisin uuniin ja paista, kunnes ne ovat kullankeltaisia (noin 3 min).
7. Laita Ceasar-kastike tarjolle kulhoon tarjottimelle ja ympäröi kulho salaatinlehdillä ja juustoleivillä.
8. Dippaa salaatti ja leivät kastikkeessa. Kastike soveltuu myös raakojen vihannesten kanssa tarjottavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat