"Buttonia olisi pitänyt rangaista"

Entinen McLaren-kuljettaja Martin Brundle olisi halunnut Kiinan GP:n voittajalle Jenson Buttonille rangaistuksen englantilaiskuljettajan temppuilusta turva-autotilanteessa.

Kun turva-auto oli poistumassa Kiinan GP:ssä radalta 25. kierroksen jälkeen, hidasti kärjessä ajanut Button vauhtiaan niin radikaalisti, että koko autoletka meni aivan nippuun. Button varmisti rajulla jarrutuksellaan sen, että hän sai joukon parhaan kiihdytyksen, kun kisa jälleen jatkui.

Buttonin tallikaveri Lewis Hamilton joutui jopa väistämään ulos radalta, ettei äkkihidastamisen takia törmännyt muiden perään tai ohittanut vahingossa. Turva-autotilanteessa ohittaminen ei ole sallittua.

- Minä olisin suositellut vähintään varoitusta, ellei jopa varikon läpiajorangaistusta, kun Button hidasti joukkoa tarpeettomasti turva-autotilanteen uusintalähdössä. Se oli selvä sääntörikkomus, ellei hän pysty osoittamaan, että turva-auto ajoi tarpeettoman hitaasti mennessään varikolle, Brundle jyrähtää BBC:n nettikolumnissaan.

Brundle olisi lätkäissyt varoituksen sijaan rangaistuksen myös Lewis Hamiltonille ja Sebastian Vettelille vaarallisesta varikkosuoran taistosta.

- He molemmat saivat varoituksen, mutta mitä se tarkoittaa? Kuinka kauan varoitus on voimassa ja kuinka monta niitä voi kerätä ennen oikeaa rangaistusta? Brundle kyselee.

Lue myös:

    Uusimmat