Butshan läheltä löytynyt vainajia, joiden kädet on sidottu, ruumiissa merkkejä myös kidutuksesta – Ukraina on aloittanut venäläissotilaiden etsinnät

MTV:n toimittaja Niko Nurminen kertoo hetkestä, kun Butshassa alkoi näkyä toivoa verilöylyn jälkeen 2:47
Katso myös: MTV:n toimittaja Niko Nurminen kertoo hetkestä, kun Butshassa alkoi näkyä toivoa verilöylyn jälkeen

Butshan kaupungin läheltä on löytynyt kolme vainajaa, joiden kädet oli sidottu selän taakse, kertoi Kiovan alueen poliisi tänään lauantaina.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Poliisin mukaan kuolleet miehet löytyivät eilen kuopasta. Uhrien kädet oli sidottu ja silmät peitetty liinalla. Lisäksi ruumiissa on merkkejä kidutuksesta. Kaikkia oli ammuttu korvaan, Kiovan alueen poliisi sanoi lausunnossaan.

Butshassa löydettiin viime kuun alussa kymmeniä siviilipukuisia vainajia, joiden kädet oli sidottu. Heidät löydettiin sen jälkeen, kun Venäjän joukot olivat poistuneet alueelta.

Tähän mennessä Butshasta ja sen ympärillä olevista kaupungeista ja kylistä on löytynyt noin 1 200 vainajaa, poliisi kertoi tänään.

Ukraina on aloittanut kymmenen venäläissotilaan etsinnät. Heitä syytetään sotarikoksista Butshassa, kertoo BBC.

Venäjä on kiistänyt, että mitään rikoksia olisi tapahtunut Butshassa, joka oli yli kuukauden ajan venäläisjoukkojen hallinnassa.

Lue myös:

    Uusimmat