Bussikuski sulki oven 11-vuotiaan edestä niin, että jalka jäi väliin – lapsi kaatui ja raahautui auton mukana, kunnes sivullinen puuttui

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi kuusikymppisen linja-autonkuljettajan, joka oli lähtenyt bussipysäkiltä liikkeelle, vaikka autoon oli vielä nousemassa 11-vuotias lapsi. Kuljettaja oli sulkenut oven lapsen edestä niin, että lapsen jalka jäi oven väliin. Lapsi raahautui auton mukana lyhyen matkan.

Ikävä välikohtaus sattui toukokuussa 2019 Espoossa.

Bussikuski oli pysäyttänyt linja-auton pysäkille tarkoituksenaan ottaa matkustajia kyytiin. Hän oli kuitenkin lähtenyt liikkeelle ennen kuin pysäkillä ollut 11-vuotias oli ennättänyt nousta kyytiin.

Lapsen jalka jäi linja-auton oven väliin, ja auto lähti liikkeelle. Lapsi kaatui maahan ja raahautui ainakin lyhyehkön, parin metrin matkan ennen kuin sivullinen matkustaja huusi ja pyysi kuljettajaa pysähtymään. Sivullinen kertoi oikeudessa, että lapsi itki ja valitteli kipeää jalkaansa tilanteen jälkeen.

Kuski oli kehottanut kaatamaan juomat 

Lapsi itse kertoi, että hän oli ollut tulossa linja-autoon ystävänsä kanssa, ja että kuljettaja oli sanonut, ettei bussiin saisi tuoda juomia. Tämä oli pyytänyt poikia kaatamaan juomat pois. Pojilla oli ollut mukanaan jonkinlaiset juomapullot.

Lapsi kertoi, että toinen poika oli tämän jälkeen noussut kyytiin, ja kun oli itse yrittänyt nousta, bussikuski oli katsonut häntä ja sulkenut oven hänen edestään.

Bussikuski kiisti tämän sekä rikossyytteet muutenkin. Hänen mukaansa hän ei ollut huomannut jälkimmäistä lasta.

Hovioikeus ei uskonut, ettei mies olisi kyennyt havaitsemaan, että bussin kyytiin oli tulossa kaksi lasta, jos hän oli juuri tätä ennen huomauttanut näille mukana olevista juomista. Lisäksi todistajana kuultu matkustaja oli kyllä nähnyt, että kyytiin oli tulossa kaksi lasta.

Vuonna 1955 syntyneen bussikuskin katsottiin syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Häntä vastaan oli nostettu myös syyte vammantuottamuksesta, mutta se kaatui, sillä lapsi sai tilanteessa vain pienet vammat.

Rangaistukseksi mies sai 50 päiväsakon suuruisen sakkorangaistuksen. Sakoista maksettavaa jää 650 euroa. 

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Juttua täydennetty 15.9. kello 11.47: Lisätty tieto miehelle tuomitusta sakkorangaistuksesta.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja