Mainos

Bush julistettiin Floridan voittajaksi

Republikaanien Geroge W. Bush on julistettu presidentinvaalien voittajaksi Floridan osavaltiossa. Demokraattien Al Gore aikoo valittaa päätöksestä.

Floridan osavaltion ylin vaalivirkailija Katherine Harris julisti hieman ennen kolmea Suomen aikaa, että Bush on voittanut Floridan osavaltion taakseen presidentinvaalissa. Vaalikomitean mukaan Bush voitti osavaltion vaalin erittäin niukasti, vain 537 äänellä.

Tallahasseessa, osavaltion pääkaupungissa tapahtunut äänestystuloksen virallinen vahvistus ei kuitenkaan lopeta kohta kolme viikkoa kestänyttä vaalifarssia, sillä Al Goren lakimiehet aikovat valittaa päätöksestä. Jo nyt meneillään on lukuisia Floridan äänestystulokseen liittyviä oikeusjuttuja.

Republikaanien George W. Bush pitää Floridan tuloksen vahvistamista tulosta suurena periaatteellisena ja moraalisena voittona - erityisesti suuren yleisön silmissä - vaikka tulos ei olisikaan vielä lopullinen.

Al Gore

Varapresidentti Al Goren lakimies David Boies ennakoi tappiota, ja sanoi jo ennen tuloksen vahvistamista, että kaikki äänet on laskettava. -Miami-Daden piirikunnassa on yli 10 000 ääntä, joita ei ole kertaakaan laskettu, Boies painotti CNN:n uutislähetyksessä. Demokraatit vaativat edelleen käsinlaskun jatkamista, he aikovat kiistää vaalituloksen ainakin Miami-Daden piirikunnassa, jossa he haluaisivat käsinlaskennan, ja he ovat vaatinet myös Nassaun piirikunnan äänien uutta laskentaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.