Mainos

Burundi tiukoilla talouspakotteiden takia

Suola ja polttoaineet uhkaavat loppua Burundissa Tansanian ja Kenian tiukennettua Burundin vastaisia talouspakotteita. Maan pääkaupungin Bujumburan huoltoasemilta loppui polttoaine eilen. Mustan pörssin kauppiaat ovat myös kaksinkertaistaneet suolan hinnan.

Burundin vastaisista talouspakotteista päätettiin viime viikolla. Eilen myös Kenia ilmoitti tiukentavansa pakotteita. Kenian satamat Intian valtamerellä ovat Burundin taloudelle elintärkeät.

Burundin tutsijohtoinen armeija on tappanut tuhansia hutusiviilejä huhti- ja heinäkuun välisenä aikana. Tämä käy ilmi YK:n tarkkailijoiden antamasta raportista, jota YK ei kuitenkaan ole virallisesti julkaissut. Raportin mukaan joukkomurhia on tapahtunut kaikkialla maassa. Eräs pahimmista yksittäisistä veritöistä tapahtui 27. kesäkuuta, jolloin sotilaat tappoivat 500 ihmistä Nyeshenzassa Cibitoken maakunnassa. Mushikanossa Muramvyan maakunnassa silminnäkijät kertoivat armeijan tappaneen toukokuussa yhteensä 1200 ihmistä.

YK:n viisi tarkkailijaa on ollut maassa huhtikuusta asti. Heidän asemapaikkansa on Bujumburassa, mutta he ovat kierrelleet myös maaseudulla. Tarkkailijoiden mukaan suurin osa surmansa saaneista on ollut naisia, lapsia ja vanhuksia. Selonteon mukaan myös hutukapinalliset ovat syyllistyneet tutsisiviilien tappamiseen, mutta suurimman osan surmatöistä oli suorittanut Burundin tutsienemmistöinen armeija.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.