Mainos

Budjettiriihen alku viivästyy tunneilla - eläketulovähennys kiistakapulana

Hallituksen budjettineuvottelut jumittavat tällä hetkellä.

MTV Uutisten tietojen mukaan päähallituspuolueet kokoomus ja SDP ovat kiistelleet erityisesti eläketulovähennyksen korotuksesta.

Myös takuueläkkeen korotus on ollut neuvottelupöydässä. Kokoomus haluaa luopua valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) esityksistä, jotka hän yllättäen nosti valtiovarainministeriön budjettiesitykseen elokuun alussa. 

Myös muut hallituspuolueet ovat arvostelleet voimakkaasti sitä, että asiasta ei sovittu yhdessä. 

Koko hallituksen budjettiriihi pääsee alkamaan vasta puoli kahdelta Säätytalolla. Hallitusryhmien ja kahdenvälisten neuvottelujen jälkeen viisikko eli hallituspuolueiden puheenjohtajat kokoontuivat kello yhdeltätoista.

Pienituloisten eläkeläisten lisäksi kiistaa on mm. sosiaalihuoltolaista eli ns. Eerika-laista. Kokoomus haluaisi, että lain voimaantuloa siirrettäisiin vuoteen 2017. 

Keskusteluja on käyty myös SDP:n haluamasta oppivelvollisuusiän nostosta, jonka mielekkyyttä ja hintalappua muut halituspuolueet ovat epäilleet. 

Helsingin Sanomien tietojen mukaan lapsiperheiden verovähennyksestä on tulossa odotettua laajempi. Lehden tietojen mukaan hallituspuolueet ovat päässeet budjettiriihessä sopuun siitä, että verovähennyksen tulorajoja nostettaisiin odotettua korkeammalle.  
Lapsilisäleikkausten korvaamiseksi suunniteltu verovähennys tulisi siten koskemaan laajempaa joukkoa kuin aiemmin on ehdotettu.  

Vähennykseen ollaan varaamassa 70 miljoonaa euroa. MTV:n tietojen mukaan lapsivähennysmalli ei ole kuitenkaan vielä lopullisesti valmis.

Neuvottelulähteiden mukaan rakennepaketin toimet saadaan kasaan ja kuntien menoja saadaan leikkattua miljardilla hallituksen linjausten mukaisesti. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.