Mainos

Budjettikeskustelu leimahti heti liekkeihin: ”Mitä lääkkeitä keskustalaiset syövät?" "SDP on patavanhoillinen kehityksen jarru”

2:24

Hallitus ja oppositio ottivat perinteisesti yhteen, kun eduskunta aloitti ensi vuoden budjetin loppukäsittelyn. Hallitus iloitsi talouden ja työllisyyden parantumisesta ja oppositio haukkui hallituksen säästöpäätöksiä. Salissa kuultiin muutama tavallistakin värikkäämpi puheenvuoro.

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) ihmetteli keskustalaisten ristiriitaisia puheita perusturvan kehittämisestä. Heinäluoma siteerasi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen puheita.

– Ei voi olla niin, että mummo joutuu miettimään, riittävätkö rahat ruokaan vai lääkkeisiin. Nyt kun talous on vauhdissa, se pitää saada näkymään myös perusturvassa elävien ihmisten arjessa, siteerasi Heinäluoma Kaikkosta ja jatkoi ihmettelemällä.

– Kun kuuntelen keskustalaisten puheenvuoroja täällä, niin joudun miettimään mitä ihmeen lääkettä te otatte, kun te lähdette täältä salista ulos? Kun teidän puheet muuttuvat kokonaan. Täällä te kerrotte, että kaikki on kunnossa ja sitten salin ulkopuolella kyllä pitää perusturvaa parantaa, kun talous kasvaa. Ei nämä mahdu samalle planeetalle, arvoisat keskustalaiset, maalaili Heinäluoma.

Antti Kaikkonen ei sillä hetkellä ollut salissa, mutta piti puheenvuoron myöhemmin. Kaikkonen sanoi iloitsevansa eri etuuksiin nyt tehdyistä parannuksista, mutta uskoi työmaata jäävän myös tuleville vuosille ja myös seuraaville hallituksille.

"Patavanhoillinen kehityksen jarru"

Uudistuksia vaatinut SDP sai puolestaan osansa, kun eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) kiipesi puhujapönttöön. Terho ihmetteli SDP:n uudistusvaatimuksia, kun puolue on koko nykyisen hallituksen ajan vastustanut kaikkia uudistuksia.

– Onneksi te ette ole hallituksessa, koska silloin ei uudistuksia tapahtuisi. Te olette patavanhoillinen kehityksen jarru ja se näkyy tuloksissa, joita teidän hallituksenne aikanaan tuotti, täräytti Terho.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.