Brysselin rautatieaseman räjähdyksestä epäilty tunnistettu

Brysselin rautatieaseman räjähdyksestä epäilty mies on tunnistettu, kertoo Belgian sisäministeri.

Enempää ministeri ei miehestä kerro, mutta viranomaiset ovat tehneet tutkintaa miehen henkilötietojen pohjalta.

Tapausta pidetään terroritekona. Sisäministerin mukaan seuraukset olisivat voineet olla tuhoisammat, sillä "suurta räjähdystä ei tapahtunut". Hän lupasi, että tietoja räjähteestä kerrotaan pian lisää.

Epäilty ammuttiin

Brysselin päärautatieasema evakuoitiin eilen illalla pienen räjähdyksen jälkeen. Viranomaiset ampuivat räjähdyksestä epäillyn miehen kuoliaaksi.

Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä.

Belgialainen sanomalehti La Libre kirjoittaa, että miehellä olisi syyttäjän mukaan ollut räjähdeliivi ja räjähdevyö. BBC:n mukaan viranomaiset ovat sanoneet, että kyseessä oli mahdollisesti itsemurhapommittaja.

Silminnäkijä: Mies räjäytti matkatavarakärryn

Syyttäjänviraston tiedottaja kieltäytyy kommentoimasta silminnäkijöiden väitteitä siitä, että mies olisi huutanut Allahu Akbar eli jumala (Allah) on suurin.

Silminnäkijän mukaan poliisin ampuma mies oli räjäyttänyt matkatavarakärryn ja ylistänyt Allahia.

– Se ei ollut varsinaisesti mikään iso räjähdys, mutta vaikutus oli aika suuri. Ihmiset juoksivat karkuun, kuvaili asemalla työskentelevä Nicolas Van Herrewegen.

Hänen mukaansa lyhythiuksinen ja ruskettunut mies oli pukeutunut valkoiseen paitaan ja farkkuihin.

Viime vuoden maaliskuussa 32 ihmistä sai surmansa iskuissa Brysselin lentokentälle ja metroon. Iskujen tekijäksi ilmoittautui äärijärjestö Isis.

 

Lue myös:

    Uusimmat