Lyonin veitsihyökkäyksestä epäillään afganistanilaista miestä – yksi kuoli ja usea haavoittui metroaseman lähellä sattuneessa hyökkäyksessä

Ranskan Lyonissa lauantaina tapahtuneen veitsihyökkäyksen epäilty tekijä on turvapaikanhakija Afganistanista, kertovat poliisilähteet uutistoimisto AFP:lle.

Yhden ihmisen tappamisesta ja useiden haavoittamisesta epäilty ei ollut aiemmin poliisin tai tiedustelupalvelujen tiedossa.

Teon motiivi ei ole selvillä. Uutistoimisto AP:n mukaan viranomaiset eivät usko teon liittyvän terrorismiin, vaikka epäilty onkin antanut ristiriitaista tietoa.

Iskussa haavoittuneista kahdeksasta ihmisestä kolmen kerrottiin olevan kriittisessä tilassa myöhään lauantaina. Viranomaisten mukaan iskussa kuollut oli 19-vuotias mies. Haavoittuneiden lisäksi noin 20 ihmistä sai hoitoa shokin takia.

Hyökkäys tapahtui lähellä metroasemaa

Hyökkäys tapahtui lähellä metroasemaa noin puoli viiden aikaan iltapäivällä paikallista aikaa. Poliisi otti yhden miehen kiinni epäiltynä murhasta ja murhan yrityksestä. Hän oli aseistautunut veitsellä ja paistihaarukalla. Lyonin pormestarin mukaan mies yritti paeta paikalta metrolle, mutta sivulliset ja vartijat saivat hänet pysäytettyä.

Aluksi poliisi etsi iskusta epäiltynä toistakin ihmistä, mutta etsinnät lopetettiin ja syyttäjät vahvistivat, että epäiltyjä on vain yksi. 

Lue myös:

    Uusimmat