Brother Christmasin ahdinko jatkuu: "Lahjoitukset loppuneet, mutta avunpyyntöjä tulee entiseen malliin" – leukemiaa sairastavan 4-vuotiaan toive kuitenkin täyttyy

Hyväntekijä Brother Christmasin ahdinko ei hellitä. Brother Christmasin eli Ari Koposen toimista tehdyn rikosilmoituksen tutkinta ei ole edennyt mihinkään kesän aikana, eivätkä lahjoittajien rahahanat ole auenneet.

Rikosepäilyjen kohteena oleva hyväntekijä Brother Christmas eli Ari Koponen avasi yhdistyksensä rahankäyttöä huhtikuussa julkistetun erityistarkastuksen tietotustilaisuudessa. Katso video! 

Brother Christmas eli Ari Koponen kertoo MTV Uutisille, että poliisi ei ole kuulustellut häntä hyväntekeväisyystoiminnan väitettyihin rahankäyttöepäselvyyksiin liittyvän rikosilmoituksen tiimoilta.

– Poliisit ovat pahoitellet viivästystä, joka johtuu kesälomista ja juttusumasta. 

Koponen korostaa yhä syyttömyyttään ja toteaa, ettei rahankäytössä ole epäselvyyksiä eikä hän ole tehnyt rikosta.

Lahjoittajien rahahanat kiinni

Koponen on kuitenkin harmissaan siitä, että yritykset eivät ole jatkaneet rahan lahjoittamista hyväntekeväisyystoimintaan.

– Lahjoittajat antoivat Brother Christmasin hyväntekeväisyystoimintaan viime vuonna noin miljoona euroa, mutta tänä vuonna on jääty murto-osan siitä.

– Avustukset loppuivat kuin seinään Helsingin Sanomien jutun ilmestymisen jälkeen.

HS julkaisi helmikuun lopussa jutun, jonka mukan avustustoimintaan myönnettyjen varojen käytössä olisi ollut epäselvyyksiä. 

Brother Christmas ry:n kirjanpidosta tehtiin erityistarkastus, jossa ei löytynyt väärinkäytöksiä. 

Huhtikuussa poliisi aloitti ulkopuolisen tutkintapyynnön perusteella esitutkinnan Brother Christmas ry:n hyväntekeväisyystoiminnasta. Rikosnimikkeinä on muun muassa epäilty kavallus, kirjanpitorikos ja rahankeräysrikos.

"Avunpyyntöjä tulee kuten ennenkin"

Koponen toivoo, että rikostutkinta saataisiin pian päätökseen, koska lukuisat yritykset ovat luvanneet jatkaa toiminnan avustamista heti, kun Koponen on saanut puhtaat paperit.

– Rahaa ei lahjoiteta, mutta avunpyyntöjä tulee kuten ennenkin, Koponen tuskailee.

Brother Christmas on jatkanut toimintaansa sellaisten tapausten osalta, jossa raha ei liiku.

– Sellaisia olemme pystyneet hoitamaan, joissa on kyse tavaroista tai palveluista.

Leukemiaa sairastava poika haluaisi lelukauppaan

Tässä kuussa on autettu muun muassa leukemiaa sairastavaa 4-vuotiasta poikaa.

Poika täyttää syyskuussa 5 vuotta, mutta infektioriskin vuoksi hänelle ei voida järjestää syntymäpäiväjuhlia.

Poika kuitenkin toivoo, että hän pääsisi lelukauppaan ja saisi itse valita sieltä syntymäpäivälahjansa, lapsen äiti kertoo Brother Christmasille lähettämässään viestissä.

Vierailun täytyy tapahtua aukioloaikojen ulkopuolella, jotta kaupassa ei olisi muita ihmisiä.

– Nyt kun niin monia asia on kielletty infektioriskin takia, on todella vaikeaa järjestää mitään kivaa tai erilaista. Hän, meidän perheen ja koko lähipiirin supermies ansaitsisi ehdottomasti jotain kivaa ja erilaista synttäreiksi, äiti kirjoittaa.


Ari Koponen kertoo, että useat lelukaupat tarttuivat avunpyyntöön. Poika ei ole vielä käynyt kauppareissulla, mutta luvassa on vierailu Tammiston Toys R Us -myymälään.

Lue myös:

    Uusimmat